Debat

Spøg ikke med dødslister

Hvad har de tænkt på – hvis de da overhovedet har tænkt – de 3. g’ere på Marselisborg Gymnasium i Aarhus, som på en Facebookgruppe, kaldet en ”dødsliste”, udpegede 1. og 2. g’ere med navns nævnelse som særlige mål for 3. g’ernes vandballoner på sidste skoledag?
Har det slet ikke strejfet 3. g’ernes tanker, at ordet ”dødsliste” giver nogle grimme associationer? Dødslister er den uhyggelige virkelighed for mennesker, der kæmper for friheden under diktaturer, og for mange ender det med døden.
Der var også engang gymnasieelever i Danmark, for hvem dette var virkelighed. Men i dag ved mange gymnasieelever efter deres eget udsagn kun lidt eller intet om besættelsen, og at der var unge på deres egen alder, der gik ind i frihedskampen, som 3. g’ere i dag misbruger til ”dødslister” med navne på yngre elever.
Nu vil mange højst sandsynligt indvende, at vandkamp på sidste skoledag er en uskyldig fornøjelse, men når der, som en far fortæller, fx smides papirkurve med 10 liter vand ud ad vinduerne fra 2. sal, er det hverken uskyldigt eller uden risiko.
Så det var helt på sin plads, at rektor udtalte, at ”dødslister” ville han simpelthen ikke finde sig i og derfor aflyste undervisningen på sidste skoledag. Der er mange måder at ytre sig på. 3. g’ernes ”dødslister” er en afstumpet og primitiv måde og en hån mod de unge danskere, der gav deres liv for, at vi dag kan udtale os frit og uden dødslister.
Men vi har da lov at håbe, at 3. g’erne indser, at ”dødslister” ikke er noget at spøge med. (Forkortet af red.)
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80,
Aarhus C

Ta’ selv stilling til Vassula

Bliv væk fra Vassula Rydèns foredrag i Kbh. den 2. juni, advarer Sv. Jensen i Udfordringen 19/5.
Sv.J. henviser til Ingelise Provstgaard, som især hedengangne Dialogcentret anser som ekspert i guddommelige budskaber, fordi hun med automatskrift blev inviteret ud i verdensrummet i en flyvende tallerken.
Provstgaard var fyr og flamme, indtil rumskibet ikke kom som aftalt, og skribenten åbenbarede sig som Djævelen og ikke Gud, så gik Provstgaard ned med en depression.
Modsat gav den nylig saligkårne pave, Johannes Paul II en varm velkomst til en Vassulagruppe, der besøgte Rom i 1996, og Vatikanet granskede under kardinal Ratzinger (nuværende pave) i 2002 Vassulas skrifter og fandt ingen indvendinger.
Derudover er der tusinder af kristne fra alle kirkesamfund, som elsker at læse i budskaberne, heriblandt undertegnede, der er blevet trofast kirkegænger og bibellæser ved at læse Vassula.
Så jo, Vassula deler vandene, og derfor bør enhver selv tage stilling, især fordi mange kalder sig profet i disse dage og fortolker Gud på 117 måder. Vassula fortolker ikke. Ligesom Jeremias siger hun: Herrens ord kom til mig således: (Jer. 1,4).
Vil det sige, Vassula kan sammenlignes med Jeremias? – Jeremias endte i Egypten, Vassula kommer fra Egypten, og hendes kaldelse, og forsøg på at afslå, er en repetition af ordene i Jer. 1.
Den kærlige Gud advarer os altid i god tid ved sine profeter (Amos 3,7). For 2600 år siden advarede Jeremias om Jerusalems ødelæggelse. Bliver de sidste tider lige så forfærdelige, og indtræffer de indenfor de næste 25 år, har Gud sikkert allerede nu sendt en profet.
Mit bedste bud er, at det er Vassula. Hvis ikke, hvem så?
Ernst Jessen
Torvegade 19a
6800 Varde