Bog for egne midler

Søren og Solveig Eriksen har selv finansieret en genoptrykning af Wilhelm Buschs evangeliserende bog ”Hvad skal jeg med Jesus?” – ”Hvad skal jeg med Jesus?” forkynder evangeliet fra A-Z, så både en kristen og en verdslig kan forstå det.

Selvom bogen er over 50 år gammel, er dens budskab stadig klart og aktuelt, mener Søren Eriksen.

Sådan siger Søren Eriksen til avisen ”Tro og Mission” om bogen, som han og hans hustru Solveig netop har finansieret genoptrykningen af. Søren er lærer på Skjern Kristne Friskole.
Bogen er ikke helt ny med over 50 år på bagen, men han mener, at den stadig er relevant. Oprindelig blev den udgivet på dansk med titlen ”Gud ja, men Jesus?”, men er senere blevet bearbejdet og har fået titlen: ”Hvad skal jeg med Jesus?”

I fængsel for sin tro

Forfatteren Wilhelm Busch er en tysk præst, som kom til tro under første verdenskrig. I tiden op til og under anden verdenskrig var han flere gange i fængsel på grund af sin kamp for en bekendende kristen kirke i Tyskland. Ud over at være præst og skrive bøger rejste han også rundt og holdt evangeliske møder i årene efter anden verdenskrig.
Bogen er fyldt af små historier fra Wilhelm Buschs eget liv, og en af de mest kendte stammer fra tiden i fængsel.
En aften brød der kaos ud blandt de øvrige fanger, og de skreg i deres celler. Wilhelm Busch kunne mærke, hvordan panikken steg hos vagterne og sagde lige så stille for sig selv:
– Jesus, Jesus, Jesus. I løbet af tre minutter blev der helt stille og Wilhelm Busch gav sig til at synge salmer, uden at nogen stoppede ham. For ham var det endnu et klart billede på, hvad Jesus betyder.

Giver bogen væk

Det er de mange klare billeder af nødvendigheden af Jesus og den fine evighedsforståelse i bogen, som har motiveret Søren Eriksen til at udgive bogen. Men de har ikke gjort det for at tjene penge. Tværtimod gives bogen gratis ud til interesserede via hjemmesiden hvadskaljegmedjesus.dk, og eventuelle gaver går til optryk af flere eksemplarer.
Selvom bogen først udkom 27. april, er andet genoptryk allerede undervejs.