Opmuntrende erindringer

Ingrid Markussens erindringer er spændende og afvekslende, men opmuntrer først og fremmest til at leve livet efter Guds vejledning.
Fra en rørende fattig opvækst langt ude på den jyske hede til årevis som missionær i det fattige Afrika, men stadig med noget på hjerte til mennesker omkring hende i Danmark.
Sådan lyder den kortest mulige version af Ingrid Markussens erindringer. Erindringer, som læseren af Ingrids selvbiografi: Safari – en rejse i Guds plan godt forstår, at Lohses Forlag opmuntrede hende til at skrive.
For det er en lang og spændende livshistorie, den 65-årige kvinde nu kan lægge bag sig. Den er fuld af tankevækkende historier og beretninger om både hverdagsliv og gudsliv i tæt forening. Bogen tager sig god tid til både barndom og ungdom, hvor Ingrid allerede tidligt ønsker at følge og tjene Gud. Derefter fortæller den omhyggeligt om de mange år i mission med både glæder og sorger.
Med 360 sider er bogen ikke akkurat noget hæfte, men langt på vej er de mange sider berettigede. Måske kunne der være skåret en smule i de mange omhyggelige forklaringer på byggeprojekter og andre begivenheder, som årene som missionærer i Tanzania bar præg af. Alligevel har de også deres berettigelse i historien, som mere end noget andet handler om livet med Gud. Både når det er hårdt, eventyrligt eller utrolig hverdagsagtigt. For bogen afslører, at selv i fjerne og fremmede Tanzania skal hverdagslivets opgaver og udfordringer tages op, og det gør Ingrid Markussen og hende mand Jørgen. Men de står ikke alene, for Gud er med.
Dermed bliver bogen en opmuntring til at leve et liv med Jesus og vandre i de forudberedte gerninger, som han lægger til rette. Uanset om det er mirakuløse helbredelser, undervisning af missionærbørn eller naborelationer. Ingrid Markussen har øje for Guds ledelse i små og store ting, og hendes erindringer bliver dermed til stor inspiration.

Ingrid Markussen:
Safari – en rejse i Guds plan
360 sider • 249,95 kr.
Lohse