Højaktuelt!

På opfordring vover jeg pennen og skriver en klumme – og måtte starte med at tænke:
Hvad er definitionen på en klumme? På wikipedia står der, at det er en fast spalte omhandlende højaktuelle emner, præget af en personlig tekst…
Personlig tekst falder lige for – jeg er jo mig og har ikke svært ved at skrive noget, der bærer præg af min personlighed, men hvad er højaktuelt? Se, det afhænger jo af, hvem man er, og hvor i livet man befinder sig.
For min søn, som fyldte 8 i søndags, er det højaktuelt at lege med de gaver, han har fået, og vise dem til sine venner, i håb om, at de vil begejstres med ham.
For min datter på 10, hvis kat har født killinger ude, og som hun ikke kan finde og har måttet konstatere døde, er det sorg og bekymring, der er højaktuelt. For mig var det i aftes højaktuelt at dække mine nyspirede majs og kartofler af for nattefrosten. For store dele af verden er det højaktuelt, at Osama Bin Laden er død, og for andre dele af verden er det højaktuelt, at den engelse prins William blev viet til sin Kate….

Med tanke på, at hver enkelt læser har sit eget højaktuelle emne, blev det jo ikke ligefrem lettere at finde et emne til klummen….
Jeg hævede mit udsyn lidt og tænkte, hvad mon Gud synes er højaktuelt? Mine planter – Bin Ladens død – en 8 årigs fødselsdag, et kongeligt bryllup, en kuld døde killinger …. Jeg tror faktisk, han synes, det hele er højaktuelt. Han er altets skaber, og hvert enkelt af os mennesker er betydningfulde og absolut højaktuelle for ham. – så meget at han sørger lige så meget med en familie, der har mistet en kær, som med en pige, der mistede sine killinger og glædes lige så meget med en engelsk prins, der fik sin udkårne, og som med en 8-årig fødselar, der glædes over at blive fejret.
Hvad så med mine små planter – ja, selv dem får han til at gro og sætte afgrøde…
Af Dorthe Klit
Mor til fem