IM-formand ny præst i Århus Bykirke

Hans Ole Bækgaard, som også er ny formand for Indre Misssion, er netop blevet valgt til præst i Århus Bykirke.Hans-Ole Bækgaard, blandt venner og bekendte kendt som Olsen, blev 11. april valgt til ny valgmenighedspræst i Århus Bykirke, en relativt ny valgmenighed i Aarhus.

Hans-Ole Bækgaard:
– Jeg er først og fremmest præst for menigheden.

Hans-Ole kommer fra en afløsende stilling på Amager og har tidligere været præst i Israel.
Desuden blev han formand for Indre Mission tidligere på året, en tidsmæssig udfordring, som han har taget højde for:
– Jeg er først og fremmest præst for menigheden. Det er dét, jeg er kaldet til. Og det er dét, der er min primære opgave. Hvordan jeg så får struktureret min fritid, det må jeg selv prøve at forene, men jeg er først og fremmest præst, siger Hans-Ole Bækgaard i et interview på Bykirkens hjemmeside.
Han mener ikke, at hans formandsrolle i Indre Mission vil gøre ham ude af stand til at samarbejde med oasemenigheder som Valgmenigheden i Aarhus.
Han siger:
– Jeg kan lide den dobbelthed, der er, i forhold til at være åben og lære af andre og bevidstheden om, hvorfor jeg står dér, hvor jeg gør.
Aarhus Bykirke har mellem 200 og 250 medlemmer, og Hans-Ole Bækgaard tiltræder stillingen per 1. juni.
Eva