Neerskov truet af islamister

Amerikansk CBN-tv fortæller om et Danmark, hvor ytringsfriheden begrænses på grund af frygt for radikale islamisters fremfærd.Hans Kristian Neerskov, som i 1970’erne og 80’erne smuglede bibler ind i Sovjet, fortæller til en amerikansk tv-kanal, at han fire gange på seks år er blevet overfaldet på grund af sine holdninger.

”Jeg er blevet trænet af Hisbollah og er kommet for at dræbe dig,” sagde manden til H.K. Neerskov.

På det seneste er det dog ikke kommunister, der vil ham til livs eller vil true ham, men radikale islamister.
Den sidste gang var efter, at han havde holdt en høring om Iran i folketinget.
– Senere kom en ung iransk mand og slog mig ned her. Og en uge efter kom en anden mand og slog mig også ned. Endnu en mand kom og ringede på min dør. Han sagde: ”Jeg kommer fra Libanon. Jeg er blevet trænet af Hisbollah og er kommet for at dræbe dig!” fortæller H.K. Neerskov i tv-indslaget.
Det lykkedes dog Neerskov at tale den libanesiske mand fra den påståede opgave.
Neerskov er kendt i USA for sin bog Hvor Øst og Vest mødes, der på amerikansk hedder Mission Impossible og er trykt i over 1 mio. ekspl.
Den fortalte i 70’erne om de forfulgte kristne i Sovjet og Østeuropa. Bogen var med til at sætte fokus på menneskerettighederne, indtil det kommunistiske system til sidst brød sammen omkring 1990.

De råbte: Dræb jøderne

Neerskov fortæller om en af sine oplevelser på et indslag, som den amerikanske tv-kanal CBN (Christian Broadcasting Network) har lavet om islam i Danmark:
– Danske muslimer marcherer under bannere, der siger, at islam er fred og kærlighed. Men nogle af Danmarks muslimer er blevet radikaliserede, lyder speaken til billeder af en muslimsk demonstration.
– I 2009 blev en demonstration for Israel mødt med Hitlerhilsen fra muslimer. De råbte på arabisk ”Erobring” og ”Dræb jøderne.”

Dansk dobbelthed

Kommentatoren Dale Hurd fortsætter:
– Amerikanere ser måske Danmark som den standhaftige nation, som trodsede islam efter trykningen af Muhammedtegningerne. Men Danmark er smittet af den samme multikulturalisme, som anses for en fiasko i andre europæiske lande, fordi den kan stimulere muslimsk radikalisme.
Nu vil Københavns Kommune tillade et kæmpe moskébyggeri, som delvist vil blive financeret af det radikale regime i Iran, fortæller kommentatoren og viser en mod-demonstration af iranske flygtninge.
– Flygtninge fra Iran, som undslap den islamiske radikalisme i Iran og kom til Danmark, må nu opleve det mareridt, at denne ekstremisme følger dem hertil – til København, siges det i indslaget, som viser en af mange demonstrationer mod den iransk-støttede moské, arrangeret af gruppen Befri Iran.
Her følger et indslag med Lars Hedegaard fra Trykkefrihedsselskabet, som netop er blevet dømt for at overtræde racismeloven.
– Hans overtrædelse var, at han citerede statistiske facts om det høje antal af seksuelle forbrydelser mod muslimske piger, forklarer kommentatoren.
– Det betyder ikke noget, om det, man siger, er sandt eller falsk, eller om man kan bevise det. Det, der betyder noget i juridisk forstand er, om det fornærmer nogen, kommenterer Hedegaard selv.

Forskelsbehandling

CBN-kommentatoren undrer sig over, at ”nogle kristne og jøder lever i frygt for deres liv pga. vold fra muslimer, men de må passe på ikke at fornærme islam. Ellers kan man blive anklaget for racisme.”
– Anklagere har aldrig retsforfulgt danske imamer for at sige, at muslimer, der forlader islam, skal dræbes. Eller for at sige, at umoralske kvinder skal stenes. Eller at sharialoven er bedre end demokrati.
– Danmarks stilling til islam er fuld af forvirrende selvmodsigelser. Man forsvarer Muhammed-tegningerne, mens man sigter sine borgere for at sige sandheden om islam og tillader byggeriet af, hvad mange mener, er en farlig moské, siger Dale Hurd fra CBN News i sit indslag om Danmark.
CBN besøger også Massoud Fouroozandeh fra Iran, som ifølge indslaget har måttet gå under jorden pga. trusler og vold fra radikale muslimer.
Han siger:
– Nogle mennesker synes ikke om at se, hvordan Gud arbejder. Min første bil blev stjålet og derefter brændt, fortæller han. Hans næste bil blev udsat for hærværk.
Massoud er tidligere muslim og nu præst i kirken Church of Love, som har mange iranske medlemmer. Det har gjort lokale imamer meget vrede.
– I dag kan jeg godt være bange, men jeg lever ikke i frygt, for jeg har én – Jesus Kristus. Jeg ved, han vil hjælpe mig, som han har lovet, siger Massoud.
Selv om indslaget giver et lidt unuanceret billede af situationen i Danmark, giver det også stof til eftertanke at se det danske samfund med en amerikaners øjne.