Danske pigers livssyn er forandret

For de to 10.ww-klasses piger, Jessica Roed og Emely Green, fra Alterna i Mariager var turen til et børnehjem i Cambodia noget af en øjenåbner. – På de tre dage vi var på børnehjemmet, blev mit syn på livet, mennesker og kærlighed forandret, fortæller Emely Green.

Jessica Roed sammen med en pige fra The Good Shepard.

Det er klassekammeraten Jessica Roed enig i:
– Børnene har ændret mit synspunkt på så utroligt mange ting her i livet.
Både Jessica og Emely er elever på Alterna i Mariager. Det er en 10. klasse med et særlig fokus på tro og mission. Hvert hold består af tre afdelinger, som henholdstvis tager til Sydamerika, Asien eller Afrika i syv uger. De to piger var på årets Asien-team, så deres rejse gik til Cambodja og Thailand. En rejse, som gjorde stort indtryk på dem. Ikke mindst besøget på børnehjemmet ”The Good Shepherd” i Cambodia.

Den gode hyrde

– Jeg blev så overrasket over, at børnene var så glade og positive hele tiden. De gjorde alting for mig og ville ikke have hjælp. De klagede ikke over noget og havde altid et smil på læben. Det fik mig til at tænke på mit eget liv og se, hvor utaknemlig jeg kan være for de mange ting, jeg har i livet, som familie, venner, et tag over hovedet, konstaterer Jessica.
The Good Shepherd ligger i Phnom Penh, hovedstaden i Cambodia. Der bor 26 børn i en alder fra 1-18 år. Alle børnene er taget ind fra gaden eller er blevet afleveret på grund af tab af familiemedlem, eller at familien ikke har haft råd til at have barnet. Derfor har børnene for det meste traumatiske livshistorier.
– Mange har eksempelvis været ude for sult, på en måde vi danskere slet ikke kan relatere til. Børnene er blevet taget ind på hjemmet og har fået et tag over hovedet, mad, tøj, og en chance for at komme i skole og få sig en uddannelse. På hjemmet er der voksne, der passer på dem og tager sig af deres behov, forklarer Jessica. Emely tager over:
– En 4-årig dreng ved navn Sheanan inspirerede mig specielt. Han prøvede at lære mig at lege med nogle dyreformede perler. Legen gik ud på, at man skulle holde perlerne i hånden, hvorefter man skal prøve at vende hånden så hurtig som muligt for at få dem op på håndryggen. Så tæller man de små perle-dyr, man har tilbage på hånden. Det fik han timer til at gå med. For mig var det virkelig imponerende at se ham sidde dér og få tiden til at gå med de mest simple lege.

Samuel

Emely sidder her med Samuel, der bor på børnehjemmet.

Der var også en anden dreng, som Emely lagde særligt mærke til:
– Samuel er en lille dreng, som jeg mødte på børnehjemmet. Han var meget genert i starten, men langsomt fik han tilllid til mig. Da jeg kom hjem fra turen, valgte jeg at undersøge mere om børnehjemmet. Her fandt jeg historien om Samuel, forklarer Emely og fortæller i korte træk hans triste historie:
– Samuels mor har fået syv børn med tre forskellige mænd. Børnene blev sendt ud på forskellige børnehjem, fordi hun ikke var i stand til at tage sig af dem. Samuels søster skrev til The Good Shepherd, om de havde plads til endnu et barn. Da Samuel kom til børnehjemmet, var de ikke sikre på, om han var en pige, da hans mor havde klædt ham på som pige. Hun havde ladet hans hår gro, flettet det og givet ham et pige- navn. Dette havde hun højst sandsynligt gjort, fordi hun ikke ville have flere drenge. Da han kom ind på børnehjemmet, gav de ham andet tøj på, klippede hans hår og omdøbte ham Samuel. Det betyder hørt af Gud.
Oplevelsen på børnehjemmet vil de to piger tage med sig videre i livet:
– Nu når jeg er kommet hjem, er min mission blevet at være mere som de børn, for de har inspireret mig meget, fortæller Jessica, og Emely supplerer:
– Besøget på børnehjemmet åbnede virkeligt mine øjne op for, hvor taknemmelig vi danskere egentlig burde være. Gud har velsignet os med så meget. Lige fra legetøj til store fede luksushuse. Derfor er det så vigtigt, at vi er taknemmelige for det, vi har fået givet.