Nydanske præster til præstemøde i Café Cadeau

Antallet af migrantkirker i Danmark vokser fortsat, og præsterne i de nydanske menigheder mødes jævnligt for at bede sammen, opmuntre hinanden og få undervisning.
For nyligt mødtes 18 nydanske præster til undervisning i Café Cadeau på Frederiksberg, som er den café, som nydanske menigheder driver i samarbejde med Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). Man bliver glad af at være sammen med nydanske kristne, man bliver smittet af deres livsglæde og gode humør. Det skete også for Udfordringens udsendte under dette præstemøde. Der er rigtigt meget at glæde sig over.
Hans Henrik Lund opmuntrede med et indlæg om, hvordan antallet af migrantkirker vokser, ikke bare i Danmark men udover Europa, og der er opstået et netværk mellem de mange nye kirker. Og man ser det samme overalt; kristne migranter bliver lettere integreret end andre.
De nydanske menigheder engagerer sig på mange måder i det danske samfund bl.a. med hjælp til AIDS-ramte og til mennesker, der er kommet hertil som sexslaver. De mange nydanske kristne har så meget at give det danske samfund, og Hans Henrik Lund udtrykte, at de nydanske kristne er Guds værktøj i Danmark.
Dagens undervisning handlede primært om kirkeplantning, om lederudvikling og om at stå sammen.
Bjarne Nederby Jessen