Folkekirken bør samarbejde tættere med migrantkirker

Viborgbisp Karsten Nissen efterlyste mere kontakt mellem Folkekirken og landets 200 migrantkirker. Talte på InspirationsDage for migrantpræster.
Der var fest og megen glæde, da 45 migrantpræster og menighedsledere fra 24 nydanske menigheder for tredje år i træk var samlet til inspirationskonference på Brogården i Middelfart i Kristi Himmelfartsferien.

Biskop Karsten Nissen ser behov for større kontakt til migrantkirkerne.

– Det var som at være i himlen med alle de forskellige hudfarver. Der var ingen racisme eller barrierer mellem os, sagde en deltager, og en anden tilføjede:
– Der var så megen glæde. Vi var som en stor familie.

Tættere kontakt

Blandt hovedtalerne var biskop Karsten Nissen, der citerede det gamle ordsprog: ”Den fremmedes øjne ser klart.” Han understregede, at folkekirken har brug for migrantkirkerne:
– Kristendom er ikke en særlig dansk opfindelse. Den kristne kirke er universel. Det er I med til at understrege, sagde biskoppen blandt andet og opfordrede til tættere kontakt mellem folkekirken og de godt 200 migrantmenigheder, der i dag er en voksende og pulserende del af dansk kirkeliv.
Konkret nævnte biskoppen bl.a. lokaleudlån og videns-deling om forholdene for kirken i andre dele af verden.

Præsteroller

På programmet stod også et dialogoplæg om præsten som rollemodel ved Ravi Chandran, præst i International Christian Community, og Ingeborg Kappelgaard, præstekone v. Kingos Kirke.De talte levende og erfaringsnært om præsteroller, præstebørn, menighedens forventninger, faldgruber og hvor der er hjælp at hente for trængte danske og nydanske præstefamilier, der ofte står over for mange af de samme udfordringer.
Efterfølgende kunne deltagerne vælge mellem en række workshops om blandt andet sjælesorg og konfliktløsning i menigheden, foreningslovgivning, hiv/aids-rådgivning og kirkernes tilbud til børn og unge.

Bekymring

Arrangørgruppens sammensætning demonstrerede den tværkulturelle kirkekontakt. Her er det Mads Christoffersen fra Danske Kirkers Råd og Massoud Fouroozandeh fra Church of Love.

– Flere præster udtrykte bekymring for, hvordan de kan give troen videre til den næste generation, og efterspurgte tilbud fra folkekirken til migrantmenighedernes børn og unge, der vokser op med dansk som førstesprog og ikke føler sig hjemme i forældrenes kirkekultur, fortæller netværkskoordinator i Tværkulturelt Center Birthe Munck-Fairwood. Centret arrangerede konferencen sammen med Danske Kirkers Råd, Apostelkirken Vesterbro, Church of Love, Kirkernes Integrations Tjeneste og den internationale menighed International Christian Community.
/sl


Artiklen fortsætter efter annoncen: