Ny sultekatestrofe i Afrika

Millioner af mennesker er truet af den værste tørke på Afrikas Horn i mange år, skriver Folkekirkens Nødhjælp. Og der er nu også mangel på fødevarer.

En ny sultekatastrofe truer lige nu millioner af mennesker i Somalia, Kenya, Uganda og Etiopien i Afrika.

En ny FN -rapport bekræfter, at situationen er meget alvorlig og kan udvikle sig til decideret hungersnød.
Ifølge Folkekirkens Nødhjælp er årsagen til den truende situation klimaforandringer, stigende madpriser, befolkningstilvækst og kvægdrift, der er baseret på nomader og derfor meget sårbar over for regn, der ikke falder til tiden. Desuden er konflikter i området med til at forværre situationen for den tørkeramte befolkning.
– I Etiopien har vi observeret områder, hvor marker med majs og sorghum står og visner. Kvægbestanden er mange steder stærkt svækket, og vi frygter, at det bliver værre, nu hvor de tørketiden kommer, siger Folkekirkens Nødhjælps repræsentant i Etiopien, Eyasu Mekonnen.