”Ruth i krig” igen

Årets helt i 2009, Ruth Brik Christensen, rejste i begyndelsen af august til Libanon, hvor det nyeste Soldaterhjem er åbnet for en måneds tid siden.- Jeg glæder mig til at skulle ud igen, fortæller Ruth Brik Christensen, som netop er rejst til LIbanon for at lede det nyåbnede soldaterhjem.

Ruth Brik Christensen er blandt andet kendt fra sin biografi ”Ruth i krig”.

– Det er en mission, der er utrolig vigtig. Når soldaterne er i krig, er de pressede, og da betyder det virkelig noget, at vi er der, hvor soldaterne er, mener Ruth, der både har været soldaterhjemsleder i Irak og to gange i Afghanistan.

Lytter til hjertet

Som diakon er Ruth Brik Christensen også fagligt godt rustet til at udfylde rollen som soldaterhjemsleder. På KFUMs Soldaterhjem er der dagligt aftensang, hvor det kristne budskab deles, og derudover bliver der også tid til mange snakke.
– Det er vigtigt at gribe situationerne, når soldaterne `blot vil sludre´. Så skal man nogle gange gå bag om det, soldaterne siger, for at høre sig ind til, hvad soldaterne har på hjerte. Det er nok ikke tilfældigt, at Vorherre har udstyret os med to ører og kun én mund, griner Ruth.
På KFUMs Soldaterhjem i Afghanistan havde Ruth en god tradition med at fejre soldaternes fødselsdage og mærkedage, og Ruth håber på at kunne skabe samme tradition i Libanon. Før afrejsen har hun fået nogle gode sponsorater fra Dan Cake, Kjeldsens Cookies og Rema 1000, der giver mulighed for at fejre mærkedage på festlig vis.
Ruth Brik Christensen, der skal være i Libanon indtil engang i december, afløser Merete og Per Møller Henriksen på posten i Libanon.