Krifa-direktør hængt ud som pamper

Ekstrabladets artikel er useriøs, mener Jesper Wengel.”Pamper af Guds nåde” stod der med store fede typer på Ekstrabladets løbesedler tirsdag i sidste uge.

Jesper Wengel

Det var direktøren for Kristelig Fagbevægelse, Jesper Wengel, der på den måde blev hængt ud. Årsagen var en sammenligning af fagforenings-ledernes lønninger. Og her fik Jesper Wengel med 1.6 mio. om året mest, mens de andre fagbosser lå på ca. 800.000 kr.
Men det var ikke direktørerne, Ekstrabladet sammenlignede Wengel med, men formændene. De andre fagforeninger offentliggør nemlig ikke deres administrative lederes lønninger, sådan som Krifa gør.
Og for topdirektører er en løn på 1.6 mio. ikke ualmindelig.
– Vi har 186.000 medlemmer og er Danmarks 3. største fagforening. Jeg har desuden ansvar for vores virksomheder Job.dk, Jobvision, Job og liv, vores ejendomsselskaber og vores forsikringsselskab Krifa forsikring. Desuden er jeg med i en række bestyrelser, bl.a. for vores kursuscenter Trinity, forklarer Jesper Wengel, der opfatter artiklen som et typisk angreb på Krifa:
– Ekstrabladet skriver sådan en artikel om os hvert år. Det er agurketid. Den dag var det mig, der blev hængt ud, næste dag var det Ritt Bjerregaard, siger han.
– Det, jeg synes var mest useriøst i artiklen var, at en arbejdsmarkedsforsker (Flemming Ibsen) udtaler sig usandt om os. Det er ikke første gang, og vi har inviteret ham ned til os for at vise ham, hvor professionelt, vi arbejder, men det har han afvist. Det synes vi ikke er en forsker værdigt, og vi har også tidligere klaget til universitetet over hans udtalelser, fortæller Wengel.
De ”røde” fagforeninger angriber jævnligt Krifa og kalder den en ”gul” fagforening. Udtrykket stammer fra klassekampens tid, fordi den kristelige fagbevægelse tidligere havde et samarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere om at klare konflikter uden strejke og lockout, men ved forhandling og voldgift (forligsinstitutionen).
Idag er Kristelig Arbejdsgiverforening helt adskilt fra Krifa, som lægger stor vægt på at betjene sine 186.000 medlemmer meget professionelt.
Krifa har da også rekord blandt fagforeninger, når det gælder tilfredshed, idet 97 pct. ville anbefale Krifa til andre.
– Vi har ud af de tusinder af henvendelser, vi får, kun fået én udmelding på grund af det, Ekstrabladet skrev. Og vedkommende ønskede trods alt at blive stående i vores a-kasse, fortæller Wengel.
– Personligt er jeg da ked af omtalen, men tager det som en del af gamet. Det er værre for min familie, når man fx graver i vores personlige hjemmeside og julehilsner. Det synes jeg ikke er rimeligt.