Minikonfirmand skal være obligatorisk

Eksperter i Bibelselskabets debatforum var enige: Minikonfirmand skal være for alle.
Med omkring 25.000 børn, der går til minikonfirmand, bliver konceptet til tider betegnet som folkekirkens største succes i nyere tid.
Torsdag eftermiddag samlede Bibelselskabet et hold blandede eksperter til at komme med deres bud på, om minikonfirmand skal være obligatorisk, og hvad det egentlig skal indholde. Debatten var åben for alle, og omkring 60 fra både Jylland og Københavnsområdet var kommet for at lytte med.

Skær ned på kirkegårde

– Vi har haft en fantastisk eftermiddag. Der var stor enighed om, at minikonfirmand bør tilbydes i alle sogne, fortæller Morten Thomsen Højgaard, generalsekretær i Bibelselskabet. Han havde inviteret to forskere, en forfatter til minikonfirmandmateriale og en biskop til at komme med deres oplæg.
– Sogne, som havde svært ved at få pengene til at slå til, blev opmuntret til at spare på kirkegaardsdriften, så de kunne fokusere på det væsentligste.
Efter oplæggene var der mulighed for debat. Her blev det diskuteret, om sognepræster blev ordentligt udrustet til denne slags opgaver. Samtidig blev det pointeret, at det ikke behøvede at være præsten, som underviste minikonfirmanderne.
Spørgsmålet om at gøre minikonfirmand obligatorisk i sognene har været til høring i sognene, og i næste uge begynder kirkeministeriets behandling af høringssvarene.
Eva