Alle sætter fulde sejl for at hjælpe

Den værste tørke i 60 år får kirker, nødhjælpsorganisationer og medier til at samarbejde.Den værste tørke i 60 år i Østafrika inspirerer kirker og organisationer til at gøre en ekstra indsats.

Aden Jama fra Somaliland er ude at lede efter græsning med en af sine få tilbageværende geder. – Før tørken havde jeg 220 får og geder. Nu har jeg 40 tilbage. Resten er døde af mangel på vand og græsning, fortæller Aden, som aldrig har oplevet at miste så mange dyr i en tørke.

Både frikirker og folkekirker, aviser, tv og hjælpeorganisationer sætter særligt fokus på at hjælpe sultende mennesker i det tørkeramte Afrikas Horn.

Alle er med

DR og TV2 slår kludene sammen og laver et kæmpestort fælles indsamlingsshow fra Unicefs bygninger i Nordhavn, København. Det sendes live den 27. august, og de understreger i deres fælles pressemeddelelse, hvor alvorligt de betragter situationen.
Indre Mission har udsendt et brev til alle afdelinger og søndagsskoler, hvor deopfordrer til ekstraordinære indsamlinger ude i de enkelte samfund.
Kristeligt Dagblad har produceret en kampagne i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Den enkelte læser har her mulighed for med blot 90 kr at betale for en 30 dages overlevelsespakke til en voksen.
Folkekirken udsender også historisk appel, da alle landets ti biskopper for første gang nogensinde er gået sammen om en opfordring til at støtte de nødlidende. En opfordring, som ifølge Kristeligt Dagblad er blevet taget vel imod i sognene, hvor der nogle steder vil blive sendt kurve rundt som supplement til indsamlingsbøsserne ved udgangen.

Pligt til at hjælpe

Frikirkenet opfordrer også deres medlemsmenigheder til at samle ind til de tørkeramte. De samarbejder med International Aid Service, som allerede har både egne folk og lokale partnere i området. Daglig leder af IAS Torben Madsen siger:
– Det rører hjertet dybt at se mennesker, som sulter, vi har pligt til at hjælpe.
Midlerne fra Frikirkenets indsamling vil gå til Mogadishu, det nordøstlige Kenya og til Masai-Tanzania.
Mens alliancer dannes på kryds og tværs for at hjælpe, begynder pengene at komme i en lind strøm til Østafrika.
Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Henrik Stubkjær fortæller:
– Vi kan tydeligt mærke, både at danskerne er kommet hjem fra ferie, og at der skabes et langt større momentum for at hjælpe gennem billeder og beretninger.