Plan B

Jeg hørte lige i radioen, at et rekordstort antal ansøgere ikke kom ind på deres drømmestudie i år. Jeg kunne næsten mærke smerten.
I vores mere og mere uddannelsesfokuserede samfund har du siden 9. klasse beskæftiget dig med, hvilke fag, du skulle vælge for at være bedst udrustet til din fremtidige uddannelse. Du har gjort alt, hvad de sagde, du tog dig endda sammen op til eksamenstid i 3. g, men alligevel blev karaktererne ikke høje nok. Eller det troede du, men så da det endelig gjaldt, var det ikke godt nok…
Hvad nu? Du har fået lejlighed i perfekt afstand til drømmestudiet, et fritidsjob på 10 timer ugentligt, og du er så klar. Måske har du endda fundet en kirke. Og så er du ikke kommet ind. Måske du er slet ikke kommet ind, eller bare på den forkerte uddannelse i den falske by. Hvis det er dig, jeg skriver om, så har jeg to ord til dig.

Det første kan måske føles som et slag i ansigtet, men jeg tror, du kan klare det: ”Og nu med hensyn til jer, der siger: »I dag eller i morgen tager vi til den eller den by og bliver der et års tid for at handle og tjene penge.” Hvordan kan I vide, hvad der sker i morgen? Jeres liv er som en røgsky, der ses en kort tid, men derefter forsvinder. (Fra Jakobs brev)
Vi kan ikke styre alt her i livet. Vi kan faktisk ikke styre særlig meget. Men her kommer det andet ord: ”Og vi ved, at Gud kan få det bedste ud af alting, når det gælder dem, der elsker ham.” (Fra Romerbrevet)

Midt i dine knuste drømme er der godt nyt. Jeg ved ikke, hvorfor du ikke kom ind på studiet eller ikke opnåede det, du drømte om på anden måde. Men jeg ved, at Gud kan få det bedste ud af det. Må han få lov til at vise dig verdens bedste plan B?

Jeg har ingen anelse om, hvad det kan være. Men jeg kan garantere: Hvis du søger ind på Guds discipelskole beliggende i Hans Nærhed, er der ingen afvisnings-risiko. Til gengæld er der en vis risiko for, at du bliver evighedsstudent.