Protesttelte er nu også dukket op i USA

Den israelske ide med at bo i telt som udtryk for en protest har nu også bredt sig til USA, hvor telte er dukket op såvel i Washington som i New York.

Protesttelt i Washington.

Amerikanere har taget udtrykket for det israelske krav om social retfærdighed til sig og har rejst telte på Times Square i New York og foran Det hvide Hus i Washington.

Blandt de protesterende er israelere, der opholder sig i USA.:

– Vores venner bor i telte i Israel for at prøve at opnå vigtige politiske ændringer, og det støtter vi dem i på lang afstand, siger en af teltbeboerne i New York. Vi vil hermed opmuntre dem til at fortsætte deres betydningsfulde aktivitet.

Ifølge denne kilde har politiet givet dem en særlig tilladelse til at opslå telte.

Nogle af teltbeboerne i USA har knyttet sig til den sociale bevægelse “Stop the machine” (“Stands maskinen”), der opfordrer folk, “som søger fred, økonomisk retfærdighed, menneskerettigheder og et sundt miljø” til at tage til Washington den 6. oktober for at deltage i et stævne på 10-års dagen for krigen i Afghanistan.