’Ukrudt forgår ikke så let’

Elke Myrvig var med til at indføre zoneterapi i Danmark. Det førte andet med sig.Lægerne gav ikke den 74-årige Elke Myrvig meget håb, da hun for to år siden blev indlagt på Kolding sygehus med flimmerhjerte, lungebetændelse og en puls på 220.

Elke Myrvig har i mange år beskæftiget sig med den alternative og okkulte verden, men fik hjælp gennem Udfordringens medarbejderes forbøn.

Egentlig var det en dag som alle de andre i Elke Myrvig liv. Martssolen skinnede fra en skyfri himmel, så hun satte sig i haven for at nyde forårssolen.
– Jeg glemte dog at tage et tæppe om mig og havde kun en trøje på, fortæller Elke Myrvig.
På et tidspunkt falder hun i søvn og vågner først, da hendes søn Steen finder hende.
– Da jeg vågnede, rystede jeg af kulde, var svimmel, og mine ben var helt blå, så jeg ringede med det samme til Falck, fortæller den tidligere indehaver af Kolding Zoneterapiskole.

Tæt på at dø

Elke Myrvig bliver stærkt afkølet kørt til Kolding sygehus, hvor hjertet bliver stabiliseret med medicin og elektrochock. Efterfølgende får hun konstateret blodforgiftning og blødende mavesår, så lægerene giver hende ikke mange chancer. Derfor får hun blodtransfusion og bliver sat på en skrap antibiotikakur.
Lægerne spørger de to sønner, om de i tilfælde af hjertestop ønsker, at moderen skal genoplives…
Da Elke senere vågner op, har lægerne ikke meget håb.
– Overlægen mente, at mine ben skulle amputeres, da der var åbne sår og dårlig kredsløb, som belastede hjertet, men det nægtede jeg, fortæller Elke Myrvig.

Bøn og naturmedicin

I stedet går Elke i gang med naturmedicin og ikke mindst bøn. Elke havde i over 30 år beskæftiget sig med zoneterapi og mange andre slags alternative behandlinger. Hun var en af pionererne i den alternative verden. Og efterhånden var hun gledet stadig længere ud i den okkulte verden, så hendes personlige tro var meget blandet.
– Jeg har altid været meget troende, så jeg bad flere timer om dagen til Gud og begyndte samtidig med at tage naturmedicin. Lægerne kiggede godt nok skævt til bakken på mit bord, der var fyldt med vitaminer, mineraler og urtemedicin. Overlægen sagde: ”Tror du virkelig på det?”
– Fra min tid på zoneterapiskolen vidste jeg, at det var nødvendigt med ekstra tilskud af næringsstoffer. Overlægen på medicinsk afdeling sagde, at han aldrig havde set så lave blodværdier før, samt at jeg måske oveni havde fået brystcancer, da mine lymfer var hævede, og min venstre arm var opsvulmet og blå.

Ud af min stue!

– Jeg synes ikke benene er blevet tilset i tre uger, sagde sønnen til lægen.
– De skal bare sættes af, svarede den medicinske overlæge arrogant. Da Elke hørte den bemærkning, blev hun så frustreret, at hun i afmagt råbte:
– Du kan godt gå på pension. Ud af min stue.
Lægen vendte rød i hovedet rundt på hælen.
Elke forlangte nu at komme til kardiologisk afdeling, og her gik man straks i gang med at rense sårene på benene. Det var en meget smertefuld proces.

Går nu igen ture

Efter at have været sengeliggende i et halvt år, begynder Elke at komme til kræfter igen. Og i dag går hun lange ture og kan klare sig uden hjælp fra sygehjælperne.
– Jeg vil gerne rette en speciel tak til sygehjælperne her i Kolding, der har gjort en uvurderlig indsats, samt ikke mindst til Kardiologisk afdeling.
– De efterfølgende prøver viste heldigvis ikke cancer, men mit lymfesystem arbejdede på højtryk. Derfor gik jeg i gang med et stærkt vitamin- og mineraltilskud – Omnimin i dobbelt dosis. Epa-Gla – omega 3 fedtsyrer, Kwai – pulveriseret hvidløg, samt Symbiflor til at genoprette tarmfunktionen.
Suplerende tog jeg Urtepensil, en kombination af forskellige urter, som styrker immunforsvaret, fortæller hun.

Angst for det okkulte

Da Elke kom hjem fra sygehuset, fik hun det fysisk meget bedre, men hun var fortsat meget plaget af voldsom angst på grund af sin involvering i det okkulte.
Gennem sin søn Steen, som var i arbejdspraktik på Udfordringen, fik Elke nu kontakt med to medarbejdere her.
Steen fortalte nemlig sin mor, at han var blevet hjulpet med sine alvorlige rygproblemer gennem de kristne medarbejderes konkrete forbøn.
Da hun hørte om det, blev hun interesseret og inviterede to af medarbejderne til at bede for hende i hendes hjem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et vendepunkt

Forbønnen blev et vendepunkt. Elke følte sig meget glad og lettet bagefter.
Hun slap af med den voldsomme angst, som havde plaget hende i årevis.
Hun har nu smidt den syvstjerne ud, som hun i 25 år har båret om halsen. Den stjerne brugte hun til at pendulere med, mens hun mediterede op til 7-8 timer dagligt. Nu er det slut.
Både Steen og hendes mor har fået det meget bedre.
– Før jeres forbøn følte jeg det umuligt at hjælpe hende. Jeg følte det, som om jeg sloges med en masse dæmoner. Det var måske også dem, der hang på min ryg, bemærker Steen. Han er vokset op med den alternative verden og var vegetar. Han blev taget med til mange seancer og møder i Rosenkreutzerne, Rudolf Steiner, Martinus, Liberal Katolsk, New Age osv. Som modvægt tog den troende bedstemor børnene med i kirke og stak dem gerne en frikadelle, husker Steen.
– Om det var bønnerne til Gud, lægerne eller naturmedicinen, der reddede min mor, ja det ved kun Vorherre, men – som min mor altid siger – ukrudt forgår ikke så let, siger Steen.