Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg.

Ja til C = ja til homo-vielser

Per Stig Møller har (d. 23/8) udtalt i Kristeligt Dagblad, at hvis han bliver genvalgt som kirkeminister, vil han gøre sit for, at homoseksuelle har retsligt krav på at blive viet i folkekirken. Er der nogen, der tvivler på at Per Stig Møller bliver genvalgt?
På opfordring fra Socialdemokratiets Mogens Jensen vil Per Stig fremlægge et forslag, som der vil komme bred opbakning til i folketinget. PSM udtaler: ”Det vil ikke længere være sådan, at homoseksuelle par først skal på rådhuset for at indgå registreret partnerskab og derefter kan få en velsignelse i en sognekirke”, men homoseksuelle par vil have ”et retskrav på en vielse foran kirkens alter.”
Når Per Stig Møller udtaler sig, er det ikke som et enkelt konservativt medlem, men som kirkeminister.
Homoseksuelle kan være de flinkeste mennesker i verden. I min tid på Novo Nordisk havde jeg en homoseksuel kollega, som var en af de mest pligtopfyldende medarbejdere i afdelingen, og jeg havde ingen problemer med at arbejde side om side med ham.
Men ægteskabet er og bør være en institution mellem mand og kvinde. PSM foreslår, at man kalder det ”livsfæller” i stedet for ”ægtepar,” men når den ene mand står i sort habit og venter på den anden mand, der kommer gående imod ham op af kirkegulvet iført hvid brudekjole, så kan det vel være lige meget, hvad man kalder det?
Mark Hill
Folketingskandidat KD
Hjulhusvej 10
9550 Mariager

Det er nu!

Hvis du er en af dem, der ønsker, at Danmark igen bliver et kristent land, så er det nu, du kan gøre det muligt og gøre den forskel, der skal til. Vi må have mænd og kvinder, der tror på Guds ord, til at lede og styre vort land, så de kan lave love og regler i overensstemmelse med Guds kærlighed.
Hvis du gerne igen vil have dine børn undervist i troen på Gud, som den der skabte dette univers, vi lever i, så er det dig, der kan gøre det muligt.
Hvis du ønsker, at børn, unge og voksne skal have en moral, etik og holdning, som Jesus underviste i, så kan du gøre det muligt nu.
Det er mig og dig, der sidder med valget, vi er så mange kristne i dette land, at vi nu kan gøre det muligt, det er vores ansvar. Stem kristne mænd og kvinder ind i vores folketing, og brug nu din ytringsfrihed. Der er fortsat flest danskere, der har en kristen tro og kristen holdning, så det er muligt. Du kan gøre den gode forskel.
Stem kristendemokraterne i folketinget, de er ikke fuldkomne, men Gud vil bruge dem til gavn og glæde for vort land. Det vil give det overskud, mennesker har brug for. Når vi mennesker bliver trygge og bruger vores næstekærlighed, skaber det også det ansvar og det økonomiske overskud, vi har brug for. Så vi kan dele med andre, der ikke har så gode muligheder, som vi har i vores land.
Lad ikke din stemme gå tabt, stem Gudstroen ind i folketinget. Vi har et ansvar, vi ikke kan sidde overhørigt.
Vi ønsker Guds velsignelse over alle danskere, derfor må vi ikke lade vores stemme gå tabt.
Det er aldrig for sent at gøre Guds vilje.
Margit Madsen
Søvej 1, 5750 Ringe

Karlsmose anbefaler Andersen

Folketingsvalget er lige om hjørnet. Det er nu, det gælder! Vi har brug for Kristendemokraterne i centrum af folketinget. Økonomi fylder meget i valgkampen, men det kan ikke stå alene. Vi har brug for et parti, der prioriterer de kristne værdier. Et parti, som er en klar stemme for de ufødte børn, for ægteskabet mellem mand og kvinde, for åndsfrihed og en stærk indsats over for narkomaner, psykisk syge, alkoholikere, stressramte og sultende i verden.
Jeg vil opfordre alle vestjyder til at stemme på KD’s kandidat Kristian Andersen, der stiller op i Vestjyllands Storkreds. Han kan som forstander for efterskolen Solgården være en stærk fortaler for de frie skoler. Han har hjerte for familierne – især set fra børnehøjde. Kristian er medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, og han har derfor en god praktisk politisk erfaring med i bagagen.
Stem efter din overbevisning – sammen kan vi få Kristendemokraterne i folketinget med fornyet styrke.
Marianne Karlsmose,
tidl. partiformand for KD
Birkevej 3, 6880 Tarm

Stem med hjerte og hjerne!

Det kommende valg handler både om, hvem der vil gøre det bedst for Danmark, og hvem der vil gøre det bedst for kirken.
Der er snart valg! Og som alle andre er vi optaget af, hvor vi skal sætte vores kryds. Et hurtigt svar kunne være Ø, KD og evt. SF, men det er ikke dækkende.
Skal vi bare stemme ud fra, hvem der p.t. har de rigtige synspunkter, eller skal vi sætte os ind i, hvad partierne og politikerne står for?
Hvad ville Jesus gøre? Han ville nok sige, at der ikke er megen pointe i at brokke sig over udviklingen i samfundet, hvis vi stemmer folk ind, der ikke tager troen, kirken eller etik alvorligt.
Vi må derfor sætte os ind i, hvad politikerne virkelig mener og stemme personligt. En stemme på et parti er fuld accept af partiets uheldige nuancer.
Daniel Giversen
Kristensocialist
Kirkegårdsvej 15 B
6300 Gråsten

Styrk fundamentet

Alle politikere er enige om, at økonomien er vigtig for fremtiden. Men endnu vigtigere er fundamentet, vi bygger vort samfund på. Hvis fundamentet vakler, falder huset sammen. Det historisk, kristne kulturgrundlag har været Danmarks fundament i 1000 år. Kristendemokraterne vil sikre, at det fortsat skal være Danmarks grundvold. Støt derfor liste K og stem på Henri Nissen i Sydjylland.
Jens Steffensen, fhv. MF,
Aabenraavej 49
6100 Haderslev

Hvor kristelige er Kristendemokraterne?

Den 31/8 kunne man i BerlingskeTidende læse følgende:
”Kristendemokraterne præsenterer i dag deres valgoplæg med et overraskende budskab om, at de er parate til at droppe støtten til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og i stedet pege på Helle Thorning-Schmidt (S).”
Det siges godt nok i forbindelse med sygehusspørgsmålet.
Men hvor kristeligt er i grunden et parti, der kan række en ateistisk, Israel-fjendsk politisk ledelse så meget som lillefingeren?
Kommer der en rød regering, er det min kristne pligt at være den lydig og bede for den i henhold til 1. Tim. 2:1-2. Dog, når det gælder evangeliets vidnesbyrd i det åbne terræn, kan vi meget vel komme i samme situation som apostlene en dag, at vi må lyde Gud mere end mennesker.
Danmark står i sandhed over for en skæbnetime.
Jørn Nielsen,
H.C. Lumbyes Vej 159A,
4700 Næstved


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvor ender vi i Danmark?

I disse krise- og valgtider kan man spørge: Hvad vil danske politikere med vort folk i ærlighedens og anstændighedens navn? Har de visioner? Nej, alle taler økonomi og vækst. Det sidstnævnte er urealistisk at tro på. Man vil behandle dårligdommen med de selvsamme midler, der har skabt den. Forrykt!
Krisen er faktisk først og fremmest en åndelig krise. Og ånd bærer et folk. Ja, uden visioner dør et folk. Men disse bærende elementer er der ikke megen plads til i vore tider!
For år tilbage hørte jeg i et foredrag en ældre svensk filosof, Alf Ahlgreen, udtale følgende: ”Vi har i vore folk disse to muligheder: 1) Enten påny at være en kristen kultur eller 2) slet ikke at være nogen kultur – og vi ender da i barbariet!” Hvor ender vi i Danmark? Her er brug for både bøn – og Kristendemokraterne!
Inger Gimm,
folketingskandidat KD,
Mulvadparken 77
6740 Bramming


Artiklen fortsætter efter annoncen:God’s Kitchen er blasfemi

K.D. beretter d. 24/8 om en temaweekend for unge på Discotek In i København. Her bruger de unge, hvor de fleste formodentlig er medlemmer af folkekirken, den katolske kirkes symboler som Peterskirkens fresker, Gregoriansk munkemusik, engle, vievand samt udklædte munke og nonner der smider tøjet og får spiritus hældt i sig som værende Kristi blod i det de kalder en tema-weekend. Det er usmageligt, nedladende og blasfemisk at bruge den katolske kirkes symboler til fremme af promiskuitet og latterliggørelse af det hellige, og det er ødelæggende for de unge selv. Stop disse blasfemi-weekender af hensyn til de unge selv, men så sandelig også fordi det er en vanhelliggelse af det hellige, som et civiliceret samfund ikke kan acceptere.
pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg

Politiske holdninger skal udleves

I mit hjem var det min mor, der talte mest i familien. Jeg husker, at det oftest var Kristeligt Folkeparti, der var på dagsordenen.
Men, hvad jeg husker allerbedst var mine forældres handlinger. Vi havde blandt andet en psykisk syg onkel boende og en flygtning fra Mellemøsten. Og så havde jeg en oldefar, der var et skønt menneske, men, som havde en fortid som alkoholiker. Han boede også hos os i lange perioder.
Derfor fik jeg via mine forældres handlinger en naturlig forståelse for, at de skæve eksistenser også skal have plads iblandt os. For mig er det vigtigt, at de politiske holdninger udleves i praksis.
Det der bekymrer mig mest i dagens Danmark er, at vi tilsyneladende er nået til et punkt, hvor viljen til at drøfte abortproblematikken næsten er ikke-eksisterende.
Det er svært at forstå, at der i Danmark bliver foretaget omkring 15.000 aborter årligt, og at der ikke er nogen i Folketinget, der vil kæmpe imod – undtagen KD.
Vi burde i et moderne oplyst samfund sammen finde løsninger, der sikrer, at flere kommer til verden i stedet for, at de som i dag ender i en skraldespand. Danmark har brug for børn. De er landets fremtid.
Henrik Due Jensen
Folketingskanditat for KD
i Københavns omegn