Få et æble af Mikael Jarnvig

Fredag den 9. september sker der noget helt usædvanligt på Hellerup S-togsstation. Mellem kl. 7.00 og 9.00 kan man møde meteorolog Mikael Jarnvig og andre engagerede mennesker fra nødhjælps-organisationen Mission Øst.

Mikael Jarnvig deler æbler ud på Hellerup S-station.

De uddeler frugt og en lille avis med overraskende gode nyheder om store og varige fremskridt for verdens fattige. Aktionen er en del af kampagnen ”Verdens Bedste Nyheder”, som Mission Øst og flere end 70 andre danske u-landsorganisationer foruden FN og Danida står bag.
– Indsatsen i u-landene bærer frugt og forbedrer forholdene for et meget stort antal mennesker. Det nytter noget, og derfor arbejder vi videre. Sidste år hjalp Mission Øst mere end en halv million mennesker i Østeuropa og Asien, og det kan vi takke vores trofaste støtter for, siger generalsekretær for Mission Øst, Kim Hartzner, som er med i Hellerup fredag.

Tingene vendt på hovedet

Normalt samler Mission Øst penge ind, men her er tingene vendt på hovedet, så danskerne i stedet får en frugtgave og glædelige nyheder som tak. Ud over Hellerup S-togsstation står Mission Øst også på Lyngby og Gentofte S-togsstationer.
Ifølge en ny rapport fra Verdensbanken vil to tredjedele af alle u-lande efter al sandsynlighed halvere deres fattigdom i 2015, og allerede nu er andelen af ekstremt fattige halveret.
En anden god nyhed er, at 84 procent af alle mennesker i u-landene nu har adgang til rent vand. Det vil sige, at 1,8 milliarder flere end i 1990 nu kan slukke tørsten i rent vand.