Fælles Kirkedag i Haderslev

Kirkerne i Haderslev – folkekirken og frikirkerne – arrangerer fælles kirkedag. I år finder den sted søndag 11. september.

Folkekirkepræst Kirsten Münster og frikirkepræst Raymond fra fællesgudstjenesten på Hotel Harmonien i 2010.

Netop denne dag er 10-året for angrebet på World Trade Center, og datoen “nine-eleven” er blevet et begreb. Temaet for dagen er ”Frygt eller tillid?” – om sameksistensen mellem kristne og muslimer. Dagen vil byde på fælles gudstjeneste.
Medlemmer af Middle East Peace Orchestra vil give en koncert. Lokale mennesker vil give deres bud på, hvordan de har oplevet eftervirkningerne fra 11. september. Mange mennesker bærer rundt på fordomme og fjendebilleder i forhold til islam. Måske er det, fordi vi ikke har berøring med hinanden, siger arrangørerne. Dagen vil slutte med mulighed for besøg i byens moske, Finsensvej 4, hvor den lokale imam vil fortælle.
Haderslev Kirkedag finder sted i kulturhuset Harmonien fra kl. 10.00 -16.30, og alle er velkomne til at deltage.