Gallup og Kristeligt Dagblad: Flest kirkegængere vil beholde VK-regeringen

Lars Løkke Rasmussen (V) skal fortsætte som statsminister. Det mener den del af den danske befolkning, som går i kirke mindst én gang ugentligt -omkring 128.000 personer.
Nye tal fra Gallup udarbejdet for Kristeligt Dagblad viser, at Venstre med knap 15 procent af stemmerne er kirkegængernes foretrukne parti og sammen med De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne samler i alt 39 procent af stemmerne.
Det er 13 procentpoint flere end rød blok. At ingen af blokkene får absolut flertal i målingen skyldes, at mange af kirkegængerne har svaret “ved ikke”.
Sejren for blå blok er dog ikke entydigt positiv. Forud for folketingsvalget i 2007 foretog Gallup en lignende undersøgelse for Kristeligt Dagblad, og her stemte kirkegængerne endnu mere borgerligt.
Venstre var dengang dobbelt så store som Socialdemokraterne, mens kun 2,5 procent nu skiller de to største partier.

V, S og KD

I forhold til den generelle politiske stilling er Kristendemokraterne igen i år bedre placeret end i samfundet som helhed. Godt nok er partiet dalet fra at være større end Socialdemokraterne i 2007 til nu at halte lidt efter det store arbejderparti, men er trods alt Folketingets tredjemest populære parti blandt de aktive kirkegængere.
Henri.