Løvhyttefest venter tusinder af kristne

Der kommer flere kristne turister og pilgrimme end nogensinde til Jerusalem for at være med til at fejre den jødiske Løvhyttefest i begyndelsen af oktober.
Den Internationale Kristne Ambassade, der står for arrangementet, forudsiger, at der kommer omkring 7000 udenlandske kristne gæster til Jerusalem til denne højtid.
– Vi forventer, at Brasilien påny sender det største antal turister hertil med ca. 1000 deltagere, siger David Parsons, ambassadens mediechef. Omkring 100 lande vil være repræsenteret. Og vi imødeser, at Norge påny vil være blandt de talstærkeste deltagerlande, med mange hundrede gæster, og at de vil hale godt ind på brasilianerne.
De norske tal oplyses af lederne af de store rejsebureauer Fokus Reiser i Kristiansand og Si-Reiser i Ålesund.

Norge sender charterfly

Direktør Rolf Solås, Fokus Reiser, siger, at han til Løvhyttefesten vil sende fire charterfly med i alt omkring 300 passagerer direkte til Tel Aviv fra Oslo og Stavanger, og at han i tidsrummet september-november vil befordre 40 grupper til Israel.
– Det er en 15 procents stigning i forhold til i fjor, siger han.
Solås svarer benægtende på spørgsmålet, om der har været afmelding af rejser til Israel i forbindelse med palæstinensernes forestående henvendelse til FN om oprettelse af en palæstinensisk stat.
– Vi har ikke haft nogen aflysninger, siger Solås.
Mindst lige så optimistisk er disponent Jon Teigen, Si-Reiser. Han siger, at der er solgt 400 flysæder til Løvhyttefesten, og at blot fire sæder endnu ikke er solgt.
– Der bliver fire charterflyvninger, to fra Oslo, en fra Bergen og en fra Ålesund, siger Teigen. Det er første gang i historien, at der bliver en sådan flyvning fra Ålesund, og det er jo en stor nyhed for en, der er fra denne by. Vi mærker lidt fremgang fra i fjor, som også var et godt år. Vores kapacitet er større end tidligere.
Har der været aflysninger som følge af den palæstinensiske plan om statsdannelse? bliver også han spurgt.
– Vi har ikke mærket noget til dette, siger han. Situationen har ikke påvirket vores rejsende.