Religion på dagsorden

Siden terrorangrebet i New York 11. september er religion blevet et vigtigt emne i mange vestlige landes udenrigspolitiske indsatser.

Udviklingsminister Erik Solheim (SV) spørger, hvad god bistand er.

Den norske udviklingsminister Erik Solheim (SV) har nu besluttet at sætte religionen på den udviklingspolitiske dagsorden, der i en årrække er blevet ignoreret. I løbet af efteråret vil han sende en række spørgsmål ud til debat på folkemøder. Spørgsmålene skal blandt andet omhandle: ”Er det god udviklingsbistand at bygge moskéer til den afghanske befolkning?” ”Må donorer gå i dialog med radikale islamistiske bevægelser?” ”Kan man overhovedet forstå Afrika uden at tage den religiøse dimension med?”
– Trossamfund er i mange fattige lande den mest velfungerende struktur. De er i landsbyerne, hvor 60-80 procent af befolkningen typisk bor. Ofte udgør de selve grundpillen i folks virkelighedsopfattelse, skriver Solheim i en kronik i Aftenposten.