Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord.

Med usynligt blæk

Et fremmedord har sneget sig ind i regeringsgrundlaget.
”Regeringen vil styrke indsatsen med at registrere, opklare og forebygge ”hate-crimes” mod homoseksuelle og andre grupper.” Betyder det, oversat til dansk, at præster o.a. som undsiger et kommende (fælles) vielsesritual registreres i den sorte bog? Og hvad med de menighedsråd som ikke vil ansætte en præst, der gerne vil foretage vielser af bøsser og lesbiske? Får de læst og påskrevet, hvad den nye regering er garant for? Undsigelse er ikke det samme som fordømmelse, men det ligner lidt. Derfor må bibeltro præster finde noget andet at beskæftige sig med end at prædike om, hvad Bibelen siger.
Skjult mellem linierne i regeringsgrundlaget står der med usynligt blæk, tænker jeg: Samvittighed forbudt for præster, menighedsråd og øvrige medlemmer af Folkekirken.
Knud Held-Hansen,
Beatesmindevej 76, 1.tv.,
9210 Aalborg SØ

Hvor ender det?

På Færøerne bruger man store sten som ’vejskilte’. ”Hvad betyder de?”, spurgte en turist. ”Jo, vi kalder dem ’præster’: De viser vejen – men går den ikke selv!”
Kirkelig vielse af homofile? En ikke ukendt, nu afdød speciallæge/forkynder hævdede om homofili: Kun hos én procent er det noget medfødt …
”Døm ikke” – ok, men kirkelig vielse – nonsens! Borgerlig vielse burde være lov for alle ”parforhold”. Jyllands-P. spurgte fem lige (folke)kirke-viede ”Hvorfor kirkebryllup?” Kun et par svarede: ”Vi tror på Gud ”- de øvrige: ”For romantikkens skyld!” Roskilde Festival blev refereret i DR’s Mennesker og Tro med: ”… de berusede unge vader rundt i mudder og ”urinstøv” – kommunen har indsat mandskab til at opsamle deres efterladenskaber” … osv.
Hvor bærer det hen?- ”Som det gik i Noas dage”, Matt 24,37-39.
(Forkortet, red.)
Jens Toft-Sørensen
Chr. Lynges Vej 2, Gjerlev J