Kristne skoler fylder 200 år

Ærkebiskoppen af Canterbury i Storbritannien har arrangeret en fest for at fejre, at der har eksisteret kristne skoler i 200 år i Storbritannien.

Ærkebiskoppen ved Westminster Abbey med skolebørn.

Festen vil finde sted på Westminster Abbey, hvor et sangkor fra St. Aidan’s skole Harrogate og dansere fra Parish Church CE Junior School vil bidrage med underholdning. Børn fra en af de kristne skoler går i optog med bannere gennem Westminster Abbey.
– Om børn er kristne eller ej, så kan kristne skoler hjælpe eleverne til at se menneskets mangfoldighed og få et større perspektiv på den verden, de lever i, siger Ærkebiskoppen til Christian Today.
The Church of England begyndte at tilbyde uddannelsesmuligheder i år 1811 igennem National Society, der forbinder skole og kirke, 50 år før staten tog ansvar for uddannelse. De kristne skoler står stærkt i England og Wales og er meget respekterede.