Løsladt kvindelig terrorist siger til palestinensiske børn: ”følg mit eksempel”

Wafa al-Biss, 26, havde blot været på fri fod i kort tid efter efter fangeudvekslingen mellem den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit, og andre 476 palestinensiske fanger, før hun opfordrede en gruppe jublende palestinensiske børn til terror og sagde: ”Følg mit eksempel ”.Hun var blevet idømt 12 års fængsel for en planlagt selvmordsbombe-aktion, men var blevet løsladt som led i fangeudvekslingen. Allerede dagen efter sin hjemkomst til Gaza-striben sagde hun til en gruppe skolebørn:

– Jeg håber, I vil tage mig som eksempel, og at vi med Guds hjælp vil opleve nogle af Jer som martyrer.

Børnene, der svingede med palestinensiske flag og var kommet til hendes hjem for at hylde hende, råbte tilbage i kor:

– Vi vil give vores sjæle og blod for at genvinde fangerne. Vi vil give vores sjæle og blod for dig, Palestina.

Hun fortalte sine tilhørere, at hun var vågnet op i sit værelse, havde taget sit tørklæde på og var på vej til at indtage sin plads i fangeopstillingen, da hun indså, at hun var kommet hjem og ikke længere var i fængsel.

Studerer psykologi
Hendes planer er at fortsætte sine psykologistudier på et universitet, men hun understregede, at hun ville trodse israelske advarsler mod de, der vendte tilbage, om at blive militante.

– Vi vil fortsætte vores kamp, og det ved (statsminister Binyamin) Netanyahu, sagde hun Arrestationer vil ikke afholde os fra vores kamp og konfrontationen med zionistisk arrogance i Palestinas land.

Hun var medlem af kampgruppen al-Aksa brigaderne og var blevet anholdt, da hun under en selvmordsbombe-aktion for seks år siden var på vej til lægebehandling på Soroka-hospitalet i Beersheba. Ved Erez-grænseovergangen så israelske soldater, at hun gik mærkeligt. De fandt, at 10 kg sprængstoffer var syet ind i hendes undertøj.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun fortalte de palestinensiske børn, at hun havde planlagt at sprænge sig selv i luften ved overgangsstedet, men at udløsningsknappen ikke virkede ”det sidste øjeblik inden hun skulle være blevet martyr”.

Hun var blevet løsladt sammen med 476 andre palestinensiske fanger i den første fase af fangeudvekslingen. Yderligere 550 palestinensiske fanger vil blive sat fri i den næste fase, senere i år.

Flere kidnapninger
Wafa al-Biss opfordrede Hamas’ medlemmer til at kidnappe flere israelske soldater for at befri de tilbageblevne 5000 palestinensiske fanger hos israelerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– V i maa tage en ny Shalit hvert år, indtil de palestinensiske fanger er kommet fri, sagde hun.

New York Times kritiserer Netanyahu

Netanyahu er blevet staerkt kritiseret i en lederartikel i bladet ”New York Times” for sin afvisning af at indgå kompromis under hans forhandlinger med Den palestinensiske Myndighed (PA), mens han var parat til at underskrive en aftale med Hamas.

– Hvad angår Netanya, skriver bladet, ser vi, at problemet ikke er, at han ikke kan indgå et kompromis og træffe et vanskeligt valg. Problemet er, at han ikke vil gøre det (med palestinenserne. red.). Det vil ikke goere Israel sikrere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Videre hedder det i lederen:

– Netanyahu var tilstrækkelig stærk til at gå imod de dræbte israeleres sorgbetyngede familier. Hvorfor kan han ikke gøre noget tilsvarende med en frysning af bosættelsesbyggeri for Israels sikkerhed? Netanyahu har en dobbeltstandard. Han har snoet sig ind i en ideologisk knude for at opnå fangeudvekslingen. Hvis han kan forhandle med Hamas, hvorfor så ikke forhandle seriøst med Den palestinensiske Mydighed, som Israel stoler på for at bevare freden på Vestbred-området?