Pige nægter at bære slør

Ferial Sorial Habib er en 14-årig kristen pige fra Egypten. Hun nægtede at bære slør i skole og blev derfor forbudt skolegang i otte dage i træk.
– Skolens ledelse beskrev hende som uanstændig for ikke at dække sit hår til, siger den koptiske aktivist Nader Shoukry til Assyrian International News Agency.
Hendes far tog hen på skolen og klagede over situationen, men skolen gik til politiet og anklagede ham for ærekrænkelse og bagvaskelse. Skolen havde på forhånd sendt en advarsel til kristne elever om at tvinge dem til at bære slør – ellers ville de blive forhindret i skolegang. Ifølge pigens advokat må skolen kun vælge uniformens farve. Lederen af Det Egyptiske Center for Udvikling og Menneskerettigheder afleverede en klage til premiereministeren og undervisningsministeren og bad dem om at gøre det valgfrit at bære slør.