Roen i det sydlige Israel forbi – Rehovot ramt af raket fra Gaza

Den relative ro, der har eksisteret i ugevis i det sydlige Israel, blev igår afbrudt, da luftværnssirener blev aktiveret i omkring 10 byer i området efter raketangreb fra Gaza-striben.Alarmen “Rød farve”, som er tegn på at en indflyvende raket nærmer sig, hørtes i byerne Ashdod, Rehovot, Rishon Le’Zion, Kiryat Malahi, Gedera, Yavne og Ness Ziona.

Nær lillebyen Be’er Tuvia, beliggende mellem Ashdod og Gedera, slog en raket ned i et åbent område.

Mange mennesker måtte behandles for chok. Ikke mindst i byen Rehovot – sæde for Weizman Forskningsinstitutet – der blev raketangrebet for første gang.

Fra Ashdod rapporteres, at en kvinde sagde:

– Jeg var ved at se TV sammen med min mand, og det tog mig flere sekunder at blive klar over, at en sirene havde lydt. Vi tog skyndsomt vores børn ned i beskyttelsesrumet. Vi hørte en stor eksplosion, som rystede hele huset, og vidste da, at en raket var faldet ned ikke langt fra os.

Daniela, en 14 årig pige, der bor i Rehovot, havde følgende beretning:

– Det var første gang jeg hørte en sirene, som ikke var led i en øvelse. Jeg var ved at tage styrtebad – og troede først at lyden kom fra blæsten, men så blev jeg klar over, at en raket var på vej og løb ned i beskyttelsesrummet. Det var skræmmende. Mine forældre blev ikke ramt af panik, måske vidste de ikke helt, hvad der foregik. Jeg håber, dette ikke sker igen.

En anden indbygger i Rehovot sagde:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg hørte en mærkelig lyd, efter at være faldet i søvn. I begyndelsen vidste jeg ikke, hvad der var ved at ske. Hvem kunne have troet, at raketter ville nå Rehovot? Så blev vi klar over, at der var alarm og vi vækkede vores børn og løb til beskyttelsesrummet., men det var aflåset. Så tog vi ly i trappeopgangen.

En ung mand, Eran, også fra Rehovot, beskrev sin oplevelse sådan:

– Alle naboerne kom ned på gaden og råbte: “Hvor skal vi gå hen”? De undrede sig over, hvorfor Hjemmefront-Kommandoen ikke havde fortalt dem, hvad de skulle gøre. Alle flippede ud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det israelske luftåben udførte i nattens løb repressalieangreb mod fire mål i Gaza-striben.

En militær talsmand siger, at alle mål blev ramt. En palestinensisk kilde siger, at der ikke meldes om kvæstede.