Vil have venskabsmenigheder

Danske Sømands- og udlandskirker (DSUK) prøver at få flere af deres kirker forbundet til en dansk menighed.
DSUK blev stiftet i 2004 ved en fusion mellem Dansk Sømandskirke i Fremmede Havne og Dansk Kirke i Udlandet. De giver folk i udlandet mulighed for at komme i en dansk kirke.
– I dag er vi over hele verden. Vi er i Argentina, USA, Canada, Europa, Asien og Australien. Alle vores kirker er båret af engagerede medlemmer, der kender til betydningen af at have en dansk kirke fra fædrelandet. Kirkerne er dermed med til at skabe sammenhold og styrke den fælles identitet omkring kirke og kultur. Og de erfaringer vil vi gerne give videre til sognene herhjemme, siger Otto Hemming Larsen, der er formand for DSUKs venskabsudvalg og medlem af Birkerød Menighedsråd.
DSUK har oprettet en brochure om projektet, der kan downloades på www.dsuk.dk/venskabsmenigheder