170 dybe samtaler på messe

Endnu engang spredte mange forskellige kristne organisationer Guds nærvær på messen ”Mystikkens Univers”.- Da vi for godt en måned siden hørte, at KB-hallen var i brand, var vores første tanke, hvad nu med Mystikkens Univers? Får vi overhovedet chancen for igen i år at bede med hundreder af mennesker?

Mange messedeltagere benyttede sig også af muligheden for personlig forbøn på standen.

– Og vi tænkte tilbage på de mange gode messer og alle de mennesker, som gennem Areopagos’ stand havde haft et møde med Jesus Kristus og mødt evangeliet på en måde, de ikke havde forestillet sig mulig, fortæller Ole Skjærbæk Madsen.

Messearrangørerne, Dan-Info, gjorde et stort arbejde, og det lykkedes dem at få hele alternativmessen flyttet til Bellacentret. Antallet af besøgende var nogenlunde som sidste års rekord – altså omkring 7.000 besøgende. Året store trækplaster var den norske prinsesse Märtha Louise, hvis englebog blev præsenteret på dansk på messen.

Christfulness

Areopagos havde en over 50m2 stor stand midt i hallen, og her deltog ud over Areopagos også Bibelselskabet, Viborg Pilgrimscenter, Den lyttende Kirke (DLK) og I Mesterens Lys (IML). Omkring 440 gæster og udstillere modtog forbøn og IML og DLK havde tilsammen næsten 170 dybere og længerevarende samtaler. IML introducerede et ”tilbud” om Christfulness, som handler om at være gennemtrængt og fyldt af Jesus Kristus: ”Kristus i jer, herlighedens håb!” Nogle af medarbejderne kunne fortælle, at dem, de havde bedt for, virkeligt så Jesus under denne bøn. Herudover benyttede mange lejligheden til at få en kop kaffe eller te ved cafébordene i standen, at se på bibler, høre om pilgrimsvandringer eller skrive deres egne bønner for sig selv eller pårørende og sætte dem på et stort kors. Konfirmander fra Korsvejskirken vil sammen med Agnethe Zimino bede for hvert enkelt bønsanliggende på korset.

40 personer kom i kirke

Der var stor interesse for Ole Skjerbæk Madsens foredrag om Livets Træ og for IMLs allehelgensgudstjeneste, hvor mange lagde deres afdødes navne eller billeder på alteret. Endelig blev en ny bog om Spiritualitet præsenteret af forlaget Lemuel Books. Bogens udgangspunkt er den nyåndelige spiritualitet, som er så udbredt på Mystikkens Univers, Krop-sind-Ånd-messerne og andre alternativmesser. Man introducerer forskellige tilgange dels fra de store verdensreligioner og dels fra forskellige kendisser, bl.a. Lars Muhl, Sanne Salomonsen og Christian Stadil; bogens første interview er med Ole Skjerbæk Madsen.
Messens trækplaster var den norske prinsesse Märtha Louise, som kunne samle ca. 200 gæster til sit foredrag.
Dagen efter messen kom næsten 40 personer til gudstjeneste i Bethlehemskirken under overskriften ”Identitet og Livsforvandling”; halvdelen var med for første gang til en IML-tjeneste og havde fået invitationen på messen.