22 børns sang rørte hjerter

Et sprudlende forældreløst børnekor fra Uganda optrådte fem steder i Danmark. – ”I am not forgotten – God knows my name!”

Alle børnene i Watotokoret er forældreløse, men deres glade ansigter vidner om håb på trods.

”Jeg er ikke glemt – Gud kender mit navn!” sang børnene i koret Watoto fra Uganda, da de besøgte Danmark den første uge i november, hvor de sang for begejstrede publikum i Mariager, Ålborg, Kolding, Korsør og Esbjerg. I Esbjerg sang det populære kor i Pinsekirken lørdag d. 5. november. Børnene holdt publikum fangen fra start til slut med deres farverige afrikanske kostumer, trommerytmer, energiske koreografi, glade smil og rørende vidnesbyrd.

Fra gaden til hjem

– Vi er forældreløse. Vor barndom og vor fremtid blev taget fra os, da vores forældre døde af AIDS.
– Vi levede på gaden og rodede i skraldespande for at finde mad.
Men børnene vidnede også om, hvordan de nu havde fået deres barndom tilbage. Takket være foreningen Watoto, som står bag børnekoret, er børnene ikke længere overladt til livet på gaden. De bor i små familier med otte børn og en plejemor hjemme i Uganda. De har faddere, går i skole, og får mulighed for at tage en uddannelse.
– Nu har jeg én, der tager sig af mig, når jeg er syg, vidnede en lille dreng.

Vil udvide til Sydsudan

Koret, som er på en tremåneders turne i Skandinavien og Holland, består af 22 børn. De udgør en lille del af de mange forældreløse børn, som Watoto tager sig af i Uganda og Sydafrika. Gennem fadderskaber, køb af cd’er og dvd’er eller afrikanske dukker kunne publikum støtte foreningen, som også har planer om at starte en børnelandsby i Juba i Sydsudan.