Den forbudte julestemning

Samtidig med at juleslik, julepynt og julebelysning spreder sig i butikkerne, spreder en anden stemning sig også. Anti-julestemning.
Jeg må med det samme advare dig. Hvis du ikke bryder dig om jul før et par uger før jul, skal du ikke læse denne klumme. For jeg elsker jul.
Og jeg er så træt af antijulestemningen. I skrivende stund er vi i begyndelsen af november, og jeg har placeret de første stykker julepynt strategiske steder i huset, spist marcipan og lyttet en lille smule til julemusik.
Men jeg har ikke offentliggjort det på facebook, for jeg kender alle julehaderne derude. De som er dybt forargede over at butikkerne hvert år begynder tidligere med juleriet, som hader at høre julesange før slut-december, og som bare brokker sig over, hvordan vi juleelskere trækker julen ned over hovedet på dem.
Jeg kan godt give dem ret i, at der er noget af juleriet, som godt kan virke tomt og hult. Når det kun handler om penge og nisser, er der ikke meget julestemning i det for mig.
Men når jul handler om, at vi fejrer, at vores Gud blev et rigtigt lille menneske, at vi husker at være taknemmelige og viser det til familie og venner, at vi giver et ekstra smil og lader lys og håb skinne i en mørk tid. Så er jeg 100% for. Allerede fra begyndelsen af november. For noget så godt kan vi ikke begynde for tidligt på.

Så kære medjulere og modjulere – sæt fokus på julen i år. Jeg ved godt, at der kan være mange svære ting, som kan mærkes i julen. At livet og familien ikke er, som man drømte om. At den grundlæggende tristhed sniger sig ind, når det skulle være så hyggeligt. Men midt i det – så gælder julens budskab stadig. Jesus kom til verden og mærkede den smerte, vi går igennem nu. Og han vil være der med sin trøst og forståelse, når livet er så langt fra det perfekte. Og han har åbnet en dør ind til den evige jul, hvor hverken økonomi, ulykke eller smerte kan fjerne juleglæden.