Muslimske broderskab: “død over jøderne”

Alarmklokkerne er begyndt at ringe for en forværring af det egyptisk-israelske forhold efter at Det muslimske Broderskab under en demonstration i Cairo har krævet “Død over jøderne”.Broderskabet, der står til at blive et af de største partier ved det forestående egyptiske valg, har afholdt et massemøde med 5000 deltagere, hvor flere talere slog til lyd for folkemord og krævede drab af alle jøder.

Mødet fandt sted i al-Azhar moskeen, og dets formål var at “bekæmpe jødegørelsen af Jerusalem”.

Talerne fordømte “de zionistiske okkupanter” og “de forræderiske jøder”, og der blev omdelt kort af Jerusalerms Gamle By med fokus på områder “hvor zionisterne vil ændre Jerusalems muslimske karakter”.

Den islamiske religiøse leder Muhammad Ahmed Tayeb, imam for al-Azhar moskeen, sagde:

– al-Aksa moskeen i Jerusalem er nu under en jødisk offensiv. Vi vil ikke tillade zionisterne at jødegøre al-Quds (Jerusalem. red.). Vi siger til Israel og Europa, at vi ikke vil tillade, at der flyttes en eneste sten på dette sted.

Tayeb sagde, at tro på Allah er basis for alt.

Demonstranter råbte i kor: “Tel Aviv, Tel Aviv, Dommens dag er kommet”, der blev læst afsnit af koranen og erklæret: “en dag vil vi dræbe alle jøder”.

Al-Azhar moskeen er en del a al-Azhar universitetet, et 1000 år gammelt område i Cairos midte – betegnet som verdens ledende center for arabisk literatur og Sunni retsvidenskab.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En skolelærer ved navn Al al-Din sagde uden for moskeen til en israelsk journalist:

– Alle Egyptens muslimer er parat til at indlede jihad (Hellig krig. red.) for Palestinas sag. Hvorfor taber USA i Afghanistan? Fordi den anden side er parat og ønsker at dø. Vi har en anden mentalitet end amerikanerne og jøderne.

Mødet sluttede med, at demonstranterne fik små egyptiske og palestinensiske flag og kort over Jerusalem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Broderskabtes åndelige leder, der også omtales som Hamas’ spirituelle bannerfører, er den 85-årige Yusuf al-Qaradawi, som nu er vendt tilbage til Cairo efter et mangeårigt eksil. Han er overmåde populær og har retfærdiggjort selvmordsbombeaktioner mod israelske civilpersoner og mod amerikanske soldater, der gør tjeneste i Irak.