Nord-Korea storsponsor af terrorisme i Mellemøsten

Først nu ved den nordkoreanske præsident Kim Jong-ils død er det blevet afsløret, i hvor høj grad Nordkorea har medvirket til terrorisme i Mellemøsten.Et Tel Aviv-advokatfirma ved navn Israel Law Center, der repræsenterer 30 amerikansk-israelere, har ved retsinstansen US District Court i Washington anlagt sag mod Nord-Korea og den ekstremistiske Hizbollah-organisation i Libanon for at have forårsaget raketskader idet nordlige Israel under Den anden Libanon-krig, da 43 israelske civilpersoner blev dræbt og 4262 såret, ifølge anklageskriftet.

Den amerikanske anti-terror lovgivning tillader amerikanske terror-ofre og deres familier at sagsøge udenlandske statslige terroristorganisationer for angreb mod amerikanske civilpersoner, uden for USA.

Israel Law Center anlagde i 2010 en sag, der først var kendt som “Kaplan vs. Hizbollah”. Da den sagsøgte ikke reagerede, erklærede dommeren “udeblivelse” og pålagde anklagerne at bevise deres skader.

Udover Hizbollah og Nord-Korea omtaltes 10 nord-koreanske agenter, som ifølge anklagerne havde støttet Hizbollah i dets kamp mod Israel. Blandt sagsøgerne var en Safed-indbygger, som blev alvorligt såret i sin bil af en raket afskudt af Hizbollah.

En anden anklager er en moder, hvis lille datter måtte behandles på hospital for en svær trauma efter at en raket eksploderede ved hendes side.

Ifølge anklageskriftet er Nord-Korea ansvarlig, fordi det arbejdede direkte med Iran og leverede materialer til Hizbollah, hvilket muliggjorde raketangreb mod Israel.

Før den anden Libanon-krig sendte Nord-Korea missil-komponenter til Iran, hvor de blev samlet og sendt til Hizbollah-ledere i Syd-Libanon for at blive brugt mod Israel.

Israelsk presse skriver, at Kim Jung-il styret også hjalp libanesiske terrorgrupper med at opføre et omfattende net af underjordiske militæranlæg, bunkere, tunneller og oplagringsrum under auspicier af et “front”-selskab ved navn “Korea Mining Development Corporation”. Nord-koreanere gav også Hizbollah våben og uddannelse i efterretning for at fremme angreb mod Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:New York Times skriver idag, at USA’s værste efterretnings-fiasko var, at det ikke vidste, at Nord-Korea var ved at opføre en atomreaktor i Syrien af samme type som

dets egen reaktor i Yongbyon. USA var uvidende o dette, indtil den daværende for den israelske Mossad-efterretningstjeneste, Meir Dagan, besøgte USA’s nationale sikkerhedsrådgiver og viste ham billeder af reaktoren.

Reaktoren blev ødelagt af det israelske luftvåben i 2007, efter at USA havde afvist en israelsk anmodning om at udføre angrebet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: