Dødstrussel mod vordende israelsk politiker

Blot få dage efter at han meddelte, at han ville indlede en politisk karriere er den 48-årige journalist Yair Lapid blevet truet på livet.- Hvis du udfordrer Netanyahu, vil din skæbne blive den samme som Yitzhak Rabins – sådan var teksten på Lapis “facebook”- side idag.

Tel Aviv politi har indledt en undersøgelse af denne dødstrussel, og teksten er nu fjernet fra Lapids webside.

– Tro mig, hvis jeg ser dig, vil jeg dræbe dig, du er en antisemitisk Israel-hader, skriver en mand, der identificerer sig som “Itzik Chen”. Du er en bastard og er søn af en bastard (afd. Tommy Lapid, der ligesom sin søn var journalist, der blev politiker. red}.

Videre skriver manden med dødstruslen:

– Du er uden håb. Hvis du havde været en rigtig bastard, kunne du have ændret dig, men med en rådden og smudsig far som din – er der ikke noget håb for dig. Du fortjener at dø, og den der udfører dette vil være velsignet.. Det vil være en skam, hvis du udfordrer statsminister Binyamin Netanyahu, for så vil det blive noget lignende som det, der overgik Rabin (tidl. statsmnister. red.).

Siden Lapid meddelte at han forlader sin stilling som vært for et populært TV-program og var gået ind i politik, har han brugt sin “facebook”- side til at sende meddelelser til pressen og offentligheden.

Ny vind
Mange spørger, om Yair Lapid vil blive en ny vind i israelsk poitik. Nogle politikere har budt ham velkommen på den politiske scene, men Lapid selv siger intet om sine fremtidige planer. Han har ikke givet noget interview til medierne, men har forklaret, hvorfor han ikke vil slutte sig til Kadima-partiet eller noget andet parti.

Ifølge meningsmålinger vil Lapids vordende parti sammen med Kadima i en center-venstre blok kunne komme tæt på at overgå center-højre blokken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Den eneste måde at fjerne Netanyahu fra magten, er hvis Kadima-formanden Tzipi Livni og Lapid slutter sig sammen, siger Kadimas rådsformand, Haim Ramon.

7 – 20 mandater
Flere opinionsundersøgelser har givet Lapid fra syv til 20 mandater i det nye knesset.

vor godt Lapid vil klare sig, afhænger af hvem der vinder i Kadimas ledelses-konkurrence, og hvilke slags parti vil blive dannet af den tidligere leder af det ultra-religiøse Shas-parti, Arieh Deri. Et parti under ledelse af Deri vil kunne bidrage til oprettelsen af en center-venstre koalition. Hvis Deri ikke stiller op, vil center-højre blokken kunne få 62 mandater og og center-venstre gruppen 58. Hvis Deri danner parti, vil center-højre blokken kunne opnå 59 mandater og center-venstre blokken 57, mens Deris parti vil kunne vinde 4 mandater.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politiske spekulationer, mens et nyvalg ikke synes at være på trapperne – og det berammede knesset-valg blot skal finder sted i oktober 2013. Men alt kan, som bekendt, ske i politik. Ikke mindst i israelsk.