Efterskole-musical om identitet

Skovbakke Efterskole fremfører teaterkoncert om menneskets brudte rødder og identitet.Skovbakke Efterskole fremfører teaterkoncert om identitet i livet og livets holdepunkter.
Livet har altid været set som en rejse, som havde mening, fordi rejsen havde et mål, og det enkelte menneske var del af en større historie.
Men i stedet for at være ’pilgrimme’ er mennesket de seneste årtier blevet til ’vagabonder’, der flakker hvileløst om i livet uden kort og pejlemærjker, mener den polske sociolog Zygmundt Baumann – og den tanke tager Skovbakke Efterskolen udgangspunkt i, når de fremfører deres nye teaterkoncert.
– Vi vil gerne forholde os kritisk til uhæmmet forbrug, selviscenesættelse, manglende ansvarsfølelse, og at travlhed, hurtighed, fleksibilitet bliver værdier i et samfund, hvor alle farer af sted som rotter i en labyrint, der prøver alle muligheder for at finde en vej ud, skriver efterskolen.

Det kerneløse menneske

– Identitet betød tidligere kerne. En stabil, uforanderlig kerne i mennesket. I dag er denne opfattelse afløst af et menneske, hvor dyden er, at det kan formes af markedet. Det kerneløse menneske, som har klippet rødderne og den røde tråd i livet over, lyder det videre.
Idé og tekst til teaterkoncerten er udarbejdet af en række lærere, og alle skolens elever er med til dans, teater, musik, scenebygning, lys, lyd, kulisser og kostumefremstilling og multimedieshow.
Forestillingen har premiere fredag den 13. januar om aftenen og vises hver aften fra den 15.-17. januar.