Kristne og muslimer samledes i kamp mod terrorgruppe

I Nigeria samledes muslimer og kristne i hovedstaden Abuja for at beskytte hinanden mod et muligt terrorangreb og for at modkæmpe terrorgruppen Boko Haram.
Medlemmer af begge trossamfund beskyttede hinanden under bønnen i Nigerias hovedstad, da de sammen protesterede over, at regeringen har fordoblet prisen på gas.
Samtidig vil de bekæmpe terrorgrupper som Boko Haram. En frygt for borgerkrig eskalerede i juledagene, da Boko Haram slog mange ihjel under angreb mod kirker i hele landet. Flere kristne grupper tog revanche og angreb muslimske institutioner. Ifølge eksperter er Boko Harams ønske at skabe kaos blandt kristne og muslimer. Dette prøver muslimer og kristne til gengæld nu at modkæmpe ved at samarbejde.
– At muslimer og kristne begynder at samarbejde mod Boko Haram, især blandt unge i begge religioner, er en god start på at udrydde urolighederne, men det kræver, at man tager fat ved problemets rod, siger Jerry Dykstra, der er mediedirektør for Åbne Døre USA, og henviser til spændingerne mellem de to religioner.
– Sekten Boko Haram vil dog ikke blive udryddet fra landet, før Præsident Goodluck Jonathans regering får bedre kontrol over situationen, siger han til Christian Post.
Susan