Tre nye menigheder i samme by

Missionsforbundet i Norge vil inden 2020 plante 20 nye menigheder i Norge. I Kristiansand er de derfor i gang med at plante tre nye, selvom byen allerede har to menigheder.

Roy Elling Foss er menighedsrådgiver i Missionsforbundet og præst i to af de nye menigheder.

Det norske Missionsforbund har længe haft to menigheder i Kristiansand, Salem og Randesund, men de er nu igang med at bygge tre nye menigheder i Kristiansand og omegn – og endnu en sjette er på tegnebrættet!
– Hvis man skal se kritisk på det, er der behov for mange flere. Organisationen Dawn siger, at der bør være en menighed per 1000 indbyggere. For Kristiansand betyder det, at der bør være omkring 80 menigheder, siger Roy Elling Foss, menighedsrådgiver i Missionsforbundet og tilføjer:
– Vi ser en klar tendens, specielt i byerne, til at stadig flere vil komme i en menighed dér, hvor de bor, og ikke rejse ind til centrum.
KPK/Susan