Realistisk undervisning om hvad Gud kan gøre

Flot undervisningsbog af den norske prædikant Jens-Petter Jørgensen fra Norsk Oase.Den norske forkynder og bibelunderviser, Jens-Petter Jørgensen udgav i 1999 Sterk nok til å være svak. Jeg har haft stor glæde af at læse den på norsk – og jeg læser den ca. 1 gang hvert år.
Og jeg får glæde af at læse den hver gang. Måske fordi det ikke er tør teologi, men derimod fordi den tager udgangspunkt i forfatterens eget trosliv og erfaringer og viser, at det er muligt at erfare Guds kraft til forandring.
Nu foreligger bogen på dansk, og jeg kan varmt anbefale den til selvlæsning og til gruppesamlinger, hvor man går den igennem sammen.
Jens-Petter Jørgensen gentager ofte i sine prædikener, sin undervisning og i denne bog: ”Du har meget godt til gode hos Gud”. Med udgangspunkt i Paulus’ ord, ”Når jeg er magtesløs, da er jeg stærk”, giver bogen livskraftig, nærværende og realistisk undervisning om, hvad Gud kan gøre i dit og mit liv, hvis vi er villige til at tale sandt om både Gud og os selv, hvis vi er villige til at bringe vores rygsæk med bekymringer, fald, frustrationer m.m. ned for korset og overlade den til ham, der bar vores skyld og vores sorg på korset. Jens-Petter Jørgensen maner til ærlighed og anbefaler ærlighedsteologi frem for herlighedsteologi eller ensidig elendighedsteologi. Der er ikke tale om nogen ny teologi, men derimod om personlig erfaring.
Jeg har i 2 x 8 dage siddet på Ansgar Teologiske Højskole i Kristianssand og lyttet til undervisning hos Jens-Petter Jørgensen, en undervisning, der tog sit udgangspunkt i denne bog og altså hans egen livserfaring som kristen. Og siden har jeg læst bogen adskillige gange – og jeg henter stadig ny næring fra den bog. Jeg kan varmt anbefale dig at gøre det samme.

Jens-Petter Jørgensen er født og bosat i Norge. Han er kendt – også i Danmark – som underviser og forkynder. Han har bl.a. været lærer ved Indremisjonsselskabets bibelskole i Oslo og leder af den norske Oase-bevægelse. Siden 1997 har han undervist på Ansgar Teologiske Høgskole i Kristianssand. I dag er han først og fremmest menighedsvejleder med base i Den Lutherske Fri-kirke i Norge. I den sammenhæng besøger han menigheder i hele bredden af norsk og skandinavisk kristenliv.

Jens-Petter Jørgensen:
Stærk nok til at være svag
102 sider • 99,95 kr.
ProRex