Der er Krummer i Domkirken…

Nyt initiativ for børnefamilier i Haderslev.Nogle forældre synes det kan være svært at få fortalt børnene om det, de lovede, da deres barn blev døbt.

– Vi har i flere år ønsket at lave dette tilbud, og nu er ressourcerne der, så vi kan trække i arbejdstøjet, fortæller Kirsten Münster.

”Krummer i kirken”-gudstjenesterne i Haderslev Domkirke er et forsøg på at imødekomme disse børnefamilier.
Det bliver hyggelige gudstjenester for børn med forældre eller andre voksne.
Først mødes man i Domkirken kl. 17 til en kort familieandagt, som er ”helt nede på jorden”. Man synger, lytter og nyder fællesskabet i kirkerummet sammen.
Derefter spiser alle i Domsognets Kirkelade. Her er der masser af legetøj til børnene, når de er færdige med at spise, og de voksne gerne vil snakke videre over maden.
Man kan også bare køre tidligt hjem og putte eller aftenhygge. Derfor er konceptet ideelt for børnefamilier. Nogle kalder det for “spaghetti-gudstjenester”. Maden koster kun 20 kr. for voksne og børn er gratis.

Præsten er spændt

– Det er så vigtigt for os at lave noget i øjenhøjde med både børn og voksne, som matcher deres hverdag. Det skal både kommunikere kristendom på det rigtige tidspunkt og i den rigtige og relevante form, fortæller sognepræst Kirsten Münster fra Domsognet.
Hun er initiativtager til den nye række af arrangementer.
– Jeg er selvfølgelig spændt på hvor mange der dukker op. Men også på hvordan det er at finde ind i den noget anderledes måde at kommunikere på for en præst. Her skal jeg også lege og lære, smiler Kirsten Münster fra Haderslev Domsogn.
– Tænk hvis vi kunne smide vores blufærdighed ud og få frimodighed til at være konkrete med hinanden om det, at vi faktisk gerne vil give kristendommen videre til vores børn, siger hun.

Hjælp til dåbsoplæring

– Bortset fra, at det er rigtig sjovt og hyggeligt, har Krummer i kirken også et vigtigt formål, nemlig at være en håndsrækning til børnefamiliernes dåbsoplæring. Ved barnedåben hører vi, at selve dåbshandlingen kun er den ene halvdel af pakken. Anden halvdel er den oplæring, som dåben skal suppleres med for at børnene kan få gavn af dåben. Og her er børnegudstjenesterne i Domsognet tænkt som et tilbud til alle, der har lyst til at være med, fortæller Kirsten Münster.
– Gaven skal pakkes ud som andre gaver. Det bliver den, når børnene får fortalt bibelhistorie, lærer Fadervor, og kommer med til gudstjenester som f.eks Krummer i kirken.
Opstarten er den 28. februar. Derefter den sidste tirsdag hver måned.
Henri.