En kølig fornøjelse at besøge nye kirker

Kirkevækst-præsten Geoff Surratt og hans kone Sherry fik sig en øjenåbner, da de besøgte ni forskellige kirker som anonyme nye kirkegængere.

G. Surratt har skrevet en bog om ti ting, der hindrer kirkevækst.

– Mange nye oplever kirken som kold og uvenlig. De føler sig alene og uden kontakt med andre. En hilsen ved døren er ikke nok, siger Geoff Surratt. Han er leder af kirkeplantning i Rick Warrens Saddleback Church i Californien.
– Mange mennesker kommer til kirken for at finde venskab og fællesskab. Men de bliver ladt i stikken.
Menighederne opfatter tit sig selv som venlige og imødekommende. Men i virkeligheden oplever nye kun lidt kontakt med de faste kirkegængere.
– Kirkerne kunne gøre meget mere, mener ægteparret. Det kræver tid og engagement at få en ny gæst til at føle sig velkommen. Lederne skal undervise om gæstfrihed. Og mindre grupper kan få ansvar for at skabe kontakt med nytilkomne.
Der skal være god skiltning af P-pladser og toiletter og en folder til nye i kirken. Forkyndelsen skal fokusere på evangeliet og være praktisk anvendelig. Der skal også være tilbud om at gå ind i frivilligt arbejde.
– Alle har brug for at møde varme. Uanset om man er ny eller gammel i troen og i kirken, siger Geoff og Sherry Surratt.
Bodil