Stor forventning til møder med Randy Clark

Forretningsmanden Finn Jegård fortæller her, hvordan han oplevede noget af det mærkeligste i sit liv, da han i efteråret inviterede Toronto-vækkelsens igangsætter Randy Clark til Danmark.- Jeg tror, Gud har særlige planer for Danmark, siger forretningsmanden Finn Jegård.

– Gud har planer for Danmark, mener Finn Jegård.

Han havde en speciel oplevelse i forbindelse med et møde i Malmø, hvor han inviterede den amerikanske præst til Danmark.
Randy Clark er især kendt for at have holdt de fire møder i januar 1994, som udløste Toronto-vækkelsen. Denne vækkelse har siden berørt millioner af mennesker.
Men Clark er også kendt for en blændende undervisning om åndelige emner. Han formår at gøre teologiske emner enkle og relevante. Men det vigtigste ved Randy Clarks tjeneste er, at mennesker oplever Guds nærvær meget stærkt. Eller som den ellers jordbundne forretningsmand Finn Jegård udtrykker det: ”Himlen åbnede sig”.
Når der knytter sig stor forventning til de kommende møder med Randy Clark den 26.-29. april, så skyldes det ikke mindst en 13 år gammel profeti om Danmark. Udfordringen har tidligere omtalt dette.

Artiklen i Udfordringen i september 1998.

Da den amerikanske forkynder og profet Bobby Conner besøgte Danmark i september 1998, bragte vi en artikel, hvor han bl.a. fortalte:
– Jeg havde et syn, da jeg kom til København, hvor jeg så Guds hånd komme og ryste Danmark vågen. Det var en god rystelse, ikke en dårlig. Og Han sagde: Det hænger sammen med Romerbrevet 13:11 om at vågne op og aflægge mørkets gerninger, og også Ezekiels bog 37 om de tørre ben. Så jeg ved, at der kommer en rystelse og en opvågning til Skandinavien, fortalte Bobby Conner i september 1998.
Kort efter profeterede han over Randy Clark, at han ville blive inviteret til Danmark, og der ville ske store ting. Randy Clark afventede utålmodigt profetien i 12 år. Men da han talte i Sverige i august gik første del af profetien i opfyldelse.
– Det er nok noget af det mærkeligste og stærkeste, jeg har oplevet, indrømmer Finn Jegård.
Folk, der kender ham, ved, at han er yderst jordbunden.
– Jeg kommer fra en konservativ kirkebaggrund. Vi var oprindeligt adventister. Så jeg plejer ikke at opleve noget overnaturligt.
Finn Jegård og hans hustru Frida har været med til at plante Cafékirken, som var en karismatisk kirke inden for Adventistkirken, og senere stod de bag oprettelsen af Café Cadeau. Et tværkirkeligt mødested på Frederiksberg. Nu driver KIT en indvandrercafé her.
– Jeg meldte mig ud af kirken, da der gik for meget kirkepolitik i det. Jeg vil hellere bruge tiden på at fortælle mennesker om Jesus, siger han.
Jegård driver bl.a. en virksomhed med hospitalsudstyr, men da han har solgt et andet firma, har han brugt den ledige tid til at hjælpe Københavns Kristne Kulturcenter på Drejervej med det administrative.

Himlen åbnede sig

I efterået var Finn Jegård og hans kone taget til Malmø for at opleve Bill Johnson fra Bethel-kirken i Californien ved en konference. Seniorpræsten i kulturcentret, Jarle Tangstad, havde aftalt med Finn, at han gerne måtte invitere Bill Johnson til København.
– I Malmø følte jeg, at Gud talte til mig om ikke at invitere Bill Johnson, men Randy Clark.
Bill Johnson var klart den bedste taler, men når Randy Clark kom ind, så åbnede Himlen sig, husker Finn.
– Desværre kom der altid 600 mennesker op til Randy Clark før mig, når han efter sin tale bad for de syge. For der skete jo masser af helbredelser.
Min kone er mere frimodig. Hun ville bare have mast sig frem, hvis hun havde noget vigtigt på hjerte. Selv har jeg altid været lidt genert og tilbageholdende, så jeg syntes ikke, jeg kunne mase mig frem foran de syge mennesker.

Ny bekræftelse

– Jeg tænkte efterhånden, at det hele måskle bare var en fix idé, jeg havde fået, at jeg skulle invitere Randy Clark til Danmark.
Men torsdag nævnte Randy Clark selv, at profeten Bobby Conner for 12 år siden havde profeteret over ham, at der skulle ske noget særligt, når han kom til Danmark.
Det bekræftede mig i, at jeg måske alligevel skulle prøve at få kontakt med ham.
Jeg bad til Gud, at hvis det virkelig var hans vilje, så måtte han altså sørge for, at jeg nærmest stødte ind i Randy Clark!

Sammenstødet

– Til sidst var vi nået frem til fredag, og inden jeg så mig om, var han igen forsvundet bagud af scenen.
Godt indebrændt sagde jeg til min kone, at det nok var en misforståelse, og at jeg lige ville gå på toilettet.
Med hovedet nedad slentrede jeg ud på gangen. Jeg lagde ikke mærke til de to mænd, som gik foran, før de pludselig vendte sig om og spurgte, hvad de kunne gøre for mig. Jeg stødte nærmest ind i dem. Det var Randy og hans bodyguard.
Jeg lagde hånden på Randys skulder og sagde: Du kan komme til Danmark.
– Hvad skal vi gøre for at få dig til Danmark? spurgte jeg.
– En invitation ville hjælpe.
– Du er hermed inviteret.
– Kom med, sagde han og tog mig med ind i det aflukkede område, hvor vi talte sammen i en time. Han fortalte nu mere om, at han for 12 år siden havde fået denne profeti af Bobby Conner.
Og så fortalte han, at Bobby Conner netop havde ringet til ham før han rejste til Danmark og mindet ham om den 12 år gamle profeti. Og Connor havde sagt til ham, at når han kom til Sverige, ville en dansk mand invitere ham til Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Guds planlægning

– Så jeg vil bestemt komme til Danmark, men mit program er fyldt op de næste 2-3 år, sagde han. Jeg mente, at det skulle være i foråret, og i det samme sagde hans kampagne-manager: New Zealand har aflyst dit kampagne dér i april – så du kan godt tage til Danmark.
Altsammen bekræftede det mig i, at det virkelig var Gud, der havde en finger med i spillet, fortæller Finn Jegård, som stadig får gåsehud, når han taler om denne specielle oplevelse i Malmø for et halvt år siden.
Han ringede straks til Asbjørn Kristiansen for at aftale, at det var Kristent Bibel og Konferencecenter, der arrangerer møderne den 26.-29. april.
– Jeg vil gerne, at det er tværkirkeligt, og at det ikke kun er Pinsekirken, der står bag. Asbjørn var straks med på idéen, og da Jarle Tangstad fra Pinsekirken hørte om den, tilbød han straks, at vi kunne bruge salen i Kulturcentret.
Så jeg tror, der er noget særligt undervejs. Vi kalder det ”Healing & Impartation-konference” fordi vi tror, at Gud vil bruge Randy Clark som redskab til at formidle noget til os i Danmark.

En ydmyg prædikant med en stor Gud

Randy Clark var det redskab, Gud brugte, da Toronto-vækkelsen brød ud i 1994. Hundredtusindvis af mennesker fra hele verdeen har i de efterfølgende år besøgt den lille Airport-menighed. Fra de første 4 møder med Randy Clark voksede antallet i løbet af kort tid til 3.000 mennesker – hver aften, hele ugen, bortset fra mandage…


Artiklen fortsætter efter annoncen:Randy Clark er søn af en fattig olie-arbejder. I 18 lange år kæmpede han med, hvad der var hans livs formål. Men efter en mirakuløs helbredelse efter en bilulykke begyndte han sin kristne tjeneste den 20. november 1970. Siden er hans tjeneste nærmest eksploderet. Mange mennesker oplever et stærkt Guds-nærvær, når den ydmyge prædikant fra St. Louis prædiker og formidler Guds kraft.

Gud var forsvundet fra kirken…

Efter en bachelorgrad i religiøse studier gik Randy i gang med at læse til Master of Divinity fra sydstatsbaptisternes teologiske seminarium. Før han fik sin eksamen, havde han allerede fungeret som præst i syv år. For øjeblikket er han igang med en doktorgrad fra United Theological Seminary.
Selvom Randys uddannelsesmæssige baggrund hjalp ham med de teologiske emner, hans menighed var optaget af, kunne uddannelsen ikke hjælpe ham med den fortvivlelse, han følte, da han opdagede, at Guds tilstedeværelse var borte i kirken. Denne dybe fortvivlelse blev et omdrejningspunktet i Randys kommende tjeneste.

Toronto-fornyelsen

Efter måneder med bøn og faste blev Randy rørt af Herren på en storslået måde. Da han den 20. januar 1994 begyndte sin fire dages møderække i den lille Toronto Airport-menighed, blev Guds kraft udløst så kraftigt, at de fire dage blev til en årelang verdensomspændende vækkelse, der har påvirket millioner.
Efter denne livsforvandlende aften har Randy rejst i over 36 lande. Han bor i Mechanicsburg, Pennsylvania, med sin kone, DeAnne. De har 4 børn: Joshua, Johannah, Josiah og Jeremias.
Hans tjeneste går på tværs af kirkeretninger. Fra Westminster Chapel i London til St. Thomas romersk-katolske kirke i Australien er Randy blevet budt velkommen.
Der sker stærke helbredelser på hans møder, når han med stor ihærdighed beder for mennesker. I modsætning til visse andre verdenskendte prædikanter er han ydmyg, men samtidig bevidst om sit kald og sit budskab. Og han evner at forklare dybe teologiske emner enkelt. Han udstråler kærlighed til de sårede og brudte mennesker, som han beder for – nogle gange i timevis med én person.


Artiklen fortsætter efter annoncen: