TEL-tema om korsfæstelse

Selskab for Bibelsk Arkæologis blad TEL udkommer i marts med et udvidet temanummer om korsfæstelse.
– Det den mest grundige behandling af korsfæstelsens historie og anvendelse i det romerske imperium, der indtil nu er udkommet på dansk, lover redaktør af TEL, lektor på Menighedsfakultetet Morten Hørning Jensen.
– Det er næsten umuligt for os, der lever langt fra tortur og krig, at forestille os, hvad korsfæstelsen gik ud på. Men ingen af dem, der hørte evangeliet for første gang, var i tvivl. De kendte synet, lyden og lugten af korsfæstelse! Derfor hjælper historisk viden om korsfæstelse på Jesu tid os til at forstå, hvordan fx en romersk mand på gaden i Rom forstod nerven i det kristne budskab – nemlig ’ordet om korset’ (1 Kor 1,18)”
TEL har ca. 900 abonnenter og desuden har Selskab for Bibels Arklæologi en hjemmeside: www.bibelskarkæologi.dk.
Henri.