Det ka’ du godt tro!

En forfriskende, nytænkt introduktion til den katolske kirke og dens tro og lære, beregnet på et ungt publikum. Kan den slags virkelig lade sig gøre?
Denne bog viser med al ønskelig tydelighed, at det kan det.
Bogens idé er egentlig undfanget af Pave Johannes Paul II i kølvandet på det Andet Vatikanerkoncil, der bl.a. søgte nye perspektiver for kirkens vej mod fremtiden. Og da fremtiden jo i høj grad ligger hos ungdommen, er det af stor betydning at gøre troen her-og-nu-relevant for netop de unge. Bogen er resultatet af im-puts gennem flere år og fra biskopper fra hele verden. Den er oversat til en lang række sprog.
”I har brug for guddommelig hjælp, hvis jeres tro ikke skal tørre ud som en dugdråbe i solen; hvis I ikke skal bukke under for forbrugskulturen; hvis jeres kærlighed ikke skal drukne i pornografi; hvis I ikke skal forråde de svage og lade ofrene i stikken”, skriver Benedikt XVI i bogens forord, direkte henvendt til bogens unge brugere. Og han kommer med en stille opfordring til dem om ikke at lade de seneste sex-skandaler i kirken få dem til at flygte fra Guds ansigt (s. 10).
Bogen er rigt og indbydende illustreret og meget informations-pakket. Det er ungdommeligt uden at være ungdoms-leflende. Et stort plus.

527 spørgsmål og svar – også for andre end unge katolikker

Det kræver lidt tålmodighed lige at lære at bruge bogen i opslags-praksis; umiddelbart kan den virke en anelse spraglet, men der er god mening i det altsammen. Som udgangspunkt er bogen disponeret som nummererede spørgsmål-og-svar (527 i alt) med tilknyttede kommentarer, definitioner og korte, rammende citater fra såvel katolske som ikke-katolske teologer, tænkere og forfattere – her er meget stof til eftertanke.
Selvom det altså er en ungdoms-katekismus, er der slet ingen grund til, at voksne ikke også skulle kunne kigge med. Også protestanter, der gerne vil have et hurtigt indblik i, hvad den katolske kirke står for idag, hvordan den ser på de kristne mysterier (sakramenter), hvordan man kan leve i Kristus, og hvordan man skal bede.

YOUCAT. Katolsk Ungdomskatekismus • 304 sider
199 kr. • Ansgarstiftelsens Forlag og Katolsk Forlag