Iran har afprøvet atomvåben i Nordkorea

Tysk blad offentliggør, at Iran har udført atomprøvesprængninger i Nordkorea, men ifølge
amerikansk efterretningsvurdering er der ikke stærke beviser på, at Iran fremstiller atomvåben.”Iran har afprøvet atomvåben i Nordkorea så tidligt som i begyndelsen af 2010”, skriver den tyske avis ”Die Welt” i en betydningsfuld, aktuel artikel, der er gengivet i israelsk presse.
Ifølge ”Die Welt” har Iran afholdt mindst en sådan test i Nordkorea i 2010.
Artiklen er baseret på ”vestlige efterretningskilder”, og det hedder, at testen faktisk gendriver amerikanske efterretningsvurderinger om, at der ikke er ”stærke beviser” på, at Iran fremstiller atomvåben.
Den internationale atomenergi-organisation (IAEA) har fornylig udtalt, at det er mislykkedes med atomforhandlinger med Iran.
Denne udtalelse efterfølger Teherans beslutning om at blokere IAEA-kontrollanter adgang til, hvad man mener, er vigtige militære steder i Iran.
Teheran har på det stærkeste understreget, at dets atomprogram udelukkende er tiltænkt civile, fredelige formål.

Atomfysiker afslører uranbombesprængning

Det tyske blad skriver, at bevis på atomafprøvninger i Nordkorea har været offentliggjort i ”Nature” magasinet i februar. Bladet skriver, at den svenske atomfysiker, Lars-Erik de Geer, har analyseret data, ”som viser tilstedeværelse af radio-isotoper, som afslører en uranbombe-sprængning”.
De Geer konkluderer, at Nordkorea har udført to mindre atomprøvesprængninger i april og maj 2010. Disse sprængninger var i størrelsesordenen 50-100 tons TNT.