Kvindelig kirkeleder løsladt efter 10 års fængsel i Kina

Den kinesiske kristne kirkeleder Li Ying er blevet løsladt efter mere end ti års fængsel.Ying ledte den kristne undergrundskirke ”South China Church” i Hubei.
Tidligere arbejdede hun som chefredaktør for kirkeavisen South China Special Edition.
I 1996 fik hun ét års fængsling for at arbejde for den kristne avis. Senere blev hun så fængslet igen og dødsdømt for at lede kirken. Hendes dødsdom blev ophævet, og hun blev løsladt den 25. december 2011. Nu er hun med i den amerikanske organisation ChinaAid, som og hjælper forfulgte kristne i Kina. Selvom hun nu er løsladt, bestemmer myndighederne, hvor hun skal bosætte sig.
Kina fører stærk kontrol med folk, der praktiserer deres tro. Myndighederne kræver, at kirkerne registrerer sig, og myndighederne godkender under 25 protestantiske seminarier og bibelskoler med mindre end 10 fuldtidsansatte.
Susan