Syriens nye forfatning diskriminerer kristne

Kristne i Syrien protesterer over en ny forfatning, der siger, at kun muslimer kan vælges til præsident i landet.

Bashar al-Assad

89,4 pct. godkendte forfatningen ved en folkeafstemning ifølge syrisk tv.
Syriens myndigheder påstår at valgdeltagelsen var 57,4 pct., men internationale diplomater mener, at der kun var 5 pct. valgdeltagelse pga. kampe mellem regering og oprørere. Der var heller ikke nok kontrol. Folk kunne fx stemme flere steder og skulle ikke vise ID.
Den nye forfatning betyder, at den nuværende præsident Bashar al-Assad kan fortsætte med at sidde på magten indtil 2028. Mange syriske kristne støtter ellers fortsat Assad regimet, fordi de mener, at hvis regeringen kollapser, ville der komme mere religiøs forfølgelse under en ny regering. At kristne støtter Assad regimet har dog ikke garanteret dem ligestilling.
Susan