Debat om folkekirkens ledelse

Hvem leder folkekirken? Kirkeministeren, biskopperne eller…? Det indkaldte kirkeminister Manu Sareen til en konference om mandag den 16. april. Og 150 repræsentanter fra stort set hele det folkekirkelige spekter deltog.
Ni oplægsholdere fik ordet – en af dem var Indre Missions formand, hans Ole Bækgaard.
Han lagde vægt på, at kirken fik lov til at være kirke efter Bibelens forskrifter, uanset hvilken styringsstruktur, processen ville ende med:
– For Indre Mission er det vigtigt, at folkekirken som trossamfund bevares på sit evangelisk-lutherske bekendelsesgrundlag, og at den hidtidige arbejdsfrihed inden for rammerne af folkekirken også bevares, således at folkekirken fortsat kan opfattes som et trygt hjemsted for kirkegængere med en klassisk kristendomsforståelse og de mange, der arbejder i de frivillige folkekirkelige organisationer, sagde han.
/sl