Kirke uden angst for kunsten

– Kirken må gøre op med angstbideriet i mødet med samtidskunsten, mener kunstner og fakultetsleder Jørn Henrik Olsen.
Menighedsfakultetet indbyder til tre dobbeltforedrag om kunsten i kirken i løbet af april.
Kunsten kan være en hjælp til at tolke og forstå menneskelivet i dets mange facetter. Kirken er ude i det samme ærinde. Men relationen mellem kirken og samtidskunsten har ofte været præget af gensidig mistro og ligegyldighed.
Det må der kunne gøres noget ved.
– Kirken må gøre op med angstbideriet i mødet med samtidskunsten. De kan hjælpe hinanden til at se under overfladen og ind i de dybere spørgsmål. Både kunsten og kirken har brug for at træde i karakter og at forvalte det, der ikke er til salg, siger Jørn Henrik Olsen.
I tre dobbeltforedrag vil fakultetsleder Jørn Henrik Olsen og lektor Leif Andersen fra Menighedsfakultetet søge at skildre, hvordan kunsten kan gøre kirken og dens formidling rigere på udtryk.
/sl