Officeren med riflen afskediget fra sin post

Den israelske officer, der slog en dansk fredsaktivit i hovedet er blevet fyret.Den israelske officer, oberstløjtnant Shalom Eisner, som slog en dansk fredsaktivist, Andreas Ias, i ansigtet med sin riffel, er blevet afskediget fra sin post efter en hurtig indsats af hans militære foresatte.Den øverstkommanderende over de israelske styrker, general Benny Gantz, traf beslutningen om at fjerne Eisner fra posten som næstkommanderende over Jordandal Brigaden, og Eisner vil ikke kunne gøre tjeneste i en kommandostilling i to år, Han vil heller ikke få posten som næstkommanderende over en officers-uddannelsesskole, som han skulle have tiltrådt til sommer.

Beslutningen omfatter imidlertid at Eisner kan forblive i den israelske hær.

Det var den øverstkommanderende over centralkommandoen, generalmajor Nitzan Alon som forestod undersøgelsen af episoden.

Eisner er ikke blot blevet straffet/irettesat for at have brugt sin riffel til at slå med, men også for ikke at have forberedt soldaterne under hans kommando godt nok om de udenlandske fredsaktivisters ankomst.

Den 20-årige dansker har på vegne af palæstinensere og tre andre udenlandske aktivister
Fremsat en klage over det israelske militærs brug af vold. De siger, at disse fredscyklister ikke var en sikkerhedstrussel, og at militærets bestræbelser på at standse dem ikke var berettiget.

I klagen hedder det videre, at Eisner også var voldelig over for en 21-årig hollandsk kvinde, som Eisner angiveligt skal have slået på kinden med sit gevær, og at han havde slået en palæstinensisk kvinde i ansigtet og en palæstinensisk mand i ryggen.

Eisner må ifølge israelske direktiver ikke udtale sig til medierne, men han har forsvaret sine handlinger via medarbejdere, som udtaler, at aktivisterne opførte sig voldeligt og brækkede flere af hans fingre, hvilket ikke blev vist på TV

Nogle talsmænd for den israelske højrefløj siger, at ‘ Gantz overgav sig til
venstre ved at fyre Eisner”, mens venstrefløjen, siger at Gantz gjorde det rigtige ved at fyre ham, og at hans vold viser en total mangel på kontrol.


Artiklen fortsætter efter annoncen: